L’Ajuntament de Tàrrega edita un manual de bones maneres a la via pública com a culminació del Pla de Civisme

L'Ajuntament de Tàrrega distribuirà aquesta setmana entre la població un manual de bones maneres culminant l'aplicació del Pla de Civisme. El volum recull el text íntegre sorgit de les propostes que els veïns van expressar l'any passat quant a hàbits de conducta a la via pública, articulat en quatre eixos: la tinença d'animals domèstics, l'excés de soroll, la mobilitat i l'ús de la deixalleria.

En cadascun d'aquests àmbits, el llibre denuncia problemàtiques detectades en la convivència ciutadana i planteja estratègies i missatges per a eradicar-les, tal i com ja reflectien els diferents fulletons del pla que es van lliurar fa uns mesos. 

El llibre que ara surt a la llum es completa amb articles de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i de la Declaració Universal dels Drets Humans. A més, conté nombroses il·lustracions del dibuixant targarí Benjamí Tous, en les quals un dels seus personatges més coneguts, l'Eloi, dóna consells sobre civisme. Sota el títol de "Pla de Civisme per la Convivència Ciutadana – Tàrrega de Tots!", el manual s'inspira en una altra publicació de similar contingut que es va editar a la capital de l'Urgell durant els anys 30. Amb un tiratge de 6.000 exemplars, el llibre reforça aquesta àmplia campanya de conscienciació cívica que ha suposat un cost de 9.000 euros, 3.400 dels quals han estat aportats per la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: