FIRATÀRREGA 2007 COMPTARÀ AMB 9 ESPECTACLES ITINERANTS

El carrer serà protagonista, un any més, de la 27a edició de FiraTàrrega. A més dels espectacles que tindran lloc en diferents espais oberts, la Fira comptarà amb 9 espectacles itinerants de companyies procedents de diversos països.

La participació del públic i el fet de convertir els carrers i places de Tàrrega en espai escènic són dos dels principals atractius del teatre itinerant. A més, entre el 6 i el 9 de setembre, tres companyies estrenaran els seus muntatges itinerants a Tàrrega.

És el cas dels italians Faber Teater, que representaran Emigranti, un recorregut pels carrers de la ciutat amb cançons i músiques procedents d'arreu del món i articulat per suggestives accions teatrals que impliquen els espectadors.

La segona estrena ens la portaran els cerverins Fadunito amb 3G, un espectacle que reflecteix 3 èpoques de la nostra història col·lectiva (anys 50 amb el franquisme, anys 80 amb l’inici de democràcia i l’actualitat), amb el pretext de fer un retrat de les aules escolars. Els actors-xanquers, la música en directe, l’humor i la participació del públic són els seus principals ingredients. Aquest espectacle s’estrena a la Fira amb el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat.

Finalment, els britànics Paka, the Uncredible ens sorprendran amb Flogging a dead horse. Aquest muntatge neix de la coincidència en el temps de la lectura del Quixot i l’herència d’una cadira de rodes elèctrica. Paka converteix el “vehicle” en el cavall d’un genet heroic, una bèstia de metall que evoluciona com un animal real, que respira i que treu foc. Es tracta, doncs, d’una escultura itinerant que causa una especial atracció sobre el públic.

A banda d’aquestes estrenes, hi haurà més espectacles itinerants que tindran lloc entre el 6 i el 9 de setembre. Música, teatre i carrer s’uneixen en La fanfare électrique de la Compagnie Midi 12. Aquesta fanfàrria, apta per a tots els públics, està formada per sis rockers tocant la guitarra pels carrers de la ciutat amb una estètica molt particular a mig camí entre American Graffiti i Els tres porquets.

El basc Iñaki Mata presenta Barreras, la seva última creació, una reflexió que pren com a punt de partida la realitat d’un individu que s’ha de desplaçar en cadira de rodes i que troba obstacles que li impedeixen avançar.

D’altres companyies amb espectacles itinerants són els andalusos Vagalume Teatro, que ens portaran A Cuadros i els bascos Deabru Beltzak amb Bande déplacée. A Cuadros, espectacle apte per a tots els públics, és una història d’escocesos, fantasmes i castells, en definitiva, una expedició molt arriscada. Pel que fa a Bande déplacée, es tracta d’una creació basada en la dansa urbana, el foc i el ritme. Hi haurà personatges curiosos que evoquen guerrers samurais que envaeixen el carrer per elaborar una mena de ritual modern.

Pel que fa a la resta de companyies catalanes que treballen aquest gènere Kamchátka – Teatre de Carrer ens presenta Kamchátka, un grup de personatges que se sorprenen davant de tot allò que troben i que mostren tot un ventall d’emocions que conformen la condició humana. D’altra banda, Els Filmàtics presentaran King Kong, l’avió… quin peliculong!!!, una cercavila cinematogràfica amb ritme i glamour amb un director de cine, la diva i l’actor secundari que assumeix diferents rols tècnics.

Aquests espectacles itinerants, s’inclouen dins de a la programació oficial de la Fira que també incorpora altres espectacles en diferents espais oberts de la ciutat i produccions que es representaran en sala. En total, la Fira 2007 presentarà fins a 60 produccions, a les quals s’hi ha d’afegir els espectacles de tres empreses privades que muntaran els seus propis espais a Tàrrega: Accés Teatre, 23 Arts-Brothers Projections i Produccions Edúcats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: