EL CIRC CONTEMPORANI, GÈNERE DESTACAT DE FIRATÀRREGA 2007

Vuit companyies mostraran els seus espectacles de circ entre el 6 i el 9 de setembre. En aquesta edició, el públic que visiti Tàrrega  podrà gaudir de cinc espectacles de circ al carrer i tres en sala, a més de la resta de programació que inclou gèneres com la dansa, el clown, el teatre gestual o el teatre de text, entre d’altres.

La companyia catalana Los 2 Play presentarà Comeback on una actriu i tres gimnastes professionals es posen sota les ordres de Leandre Ribera (director dels espectacles Rodó, 2005 – Premi Nacional de Circ; Play, 2004; Desbandada, 2003; Madame et Monsieur, 2000), reconegut clown amb gran projecció internacional que també actuarà a la Fira amb la Companyia La Tal dirigint i interpretant Démodés. Les acrobàcies impressionants, l’equilibri, la improvisació i l’humor són els punts forts de Comeback.

D’altra banda, Boni –fundador del mític duo Boni & Caroli- representarà In Situ, que narra les peripècies d’un individu molt hàbil a l’hora de manipular artilugis amb rodes però que tot i aquesta genialitat innata, voldria ser una estrella de la música. Finalment, Los Gingers sorprendran el públic de la Fira amb Perlas y Plumas, un espectacle per a tota la família on quatre artistes es transformen per crear divertits personatges que realitzen números de malabars, de barra fixa, equilibris o acrobàcia.

Pel que fa a les companyies del Regne Unit, The Bridge és el títol que estrena Mimbre sota la direcció del prestigiós Joseph Alford, fundador de Theatre O (premi Total Theatre 2000). Tres acròbates fusionen el teatre, la dansa i el circ en un espectacle de carrer per explicar les experiències de la vida quotidiana de tres dones a partir de l’element metafòric d’un pont, amb humor i atreviment.
L’altra companyia britànica és Cirque Idyllic, un col•lectiu creat fa cinc anys amb artistes formats en les noves tendències circenses, el teatre radical i la música que presenten Cabaret at the End of the World. Aquest muntatge és una producció de teatre aeri musical creat per ser representat en espais exteriors. L’espectacle conté els ingredients de ritme i de risc propis del circ i també la sàtira, l’ambigüitat i la provocació més pròpies del cabaret.

Pel que fa als espectacles de sala, els andalusos Al Badulake fusionen el circ amb el flamenc i la música per crear Majaretas, una crítica als mitjans de comunicació que s’estrenarà a Tàrrega. L’any 2003 aquesta companyia es va endur el Premi San Miguel per votació popular amb Malaje, el seu primer espectacle amb el qual han realitzat més de 300 actuacions arreu del món.
L’accent del circ andalús també arriba de la mà de Varuma Teatro, amb Malgama (circontemporáneo y compás), una fusió de flamenc amb les piruetes i les acrobàcies típiques, la dansa contemporània i l’humor.
Finalment, els catalans Ateneu Popular 9 Barris presenten l’espectacle de sala El Circ de Sara, una barreja de llenguatge musical, teatre i disciplines circenses amb elements curiosos com la perxa xinesa o la roda alemanya, entre d’altres. Aquesta companyia ja va triomfar en anteriors edicions de la Fira amb Circus Klezmer i Rodó (Premi Nacional de Circ 2006) amb un gran èxit de públic.

Aquests espectacles de circ estan inclosos dins de la Programació Oficial de la Fira que presentarà fins a 60 produccions entre muntatges en espais oberts i en sala. A més, les empreses privades Accés Teatre, 23 Arts-Brothers Projections i Produccions Edúcats tindran el seu propi espai on es programaran altres espectacles.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: