PROPOSTES INSPIRADES EN EL CABARET I EL TEATRE MUSICAL A FIRATÀRREGA

La 27ª edició de FiraTàrrega proposa un ventall d’espectacles de cabaret i teatre musical entre el 6 i el 9 de setembre. Aquests gèneres estaran representats per vuit propostes, tant de sala com de carrer, que fusionen altres disciplines com el circ o el transformisme. Desgarro Teatral, La República o Teatro Che y Moche, entre d’altres, són algunes de les companyies que recuperaran aquests gèneres.

Cabaret at the End of the World és la proposta que presenta Cirque Idyllic, col•lectiu creat fa cinc anys al Regne Unit amb artistes formats en la música, el teatre radical i el nou circ. Aquest muntatge és una producció de teatre aeri i musical concebuda per a espais exteriors que narra un viatge fosc i còmic a l’interior d’un club regentat per una dama molt indulgent amb els vicis i les passions dels seus artistes.

La segona proposta de cabaret arriba amb els valencians Desgarro Teatral amb la seva obra La calaña del Tío Tom. Aquest muntatge, adreçat al públic adult, està integrat per diversos esquetxos i escenes plenes de sarcasme, ironia i jocs de paraules. El públic ha d’endinsar-se al cabaret amb la disposició de divertir-se, sense prejudicis ni tabús, perquè només d’aquesta manera gaudirà amb l’enginy de les esbojarrades travestis. Aquest espectacle va guanyar el primer premi del Circuito Café Teatro Valencia 2006 patrocinat per San Miguel.

La tercera proposta de cabaret la presenta la companyia La República i porta per títol No war cabaret. Es tracta d’un espectacle humorístic en contra de la guerra que combina la comèdia, la dansa, el teatre, la música i la cançó en viu. A través d’escenes inspirades en el cabaret alemany, dos actors expliquen la història de la transformació d’una societat malalta, de manera irònica i mordaç. Els actors donen vida a uns personatges que s’enfronten a una societat dominada per uns interessos econòmics que involucren els personatges secundaris del conflicte en una guerra que no els incumbeix.

A cavall entre el cabaret i el teatre musical, la Cia. La Clota presenta Estima’m una mica (encara que sigui mentida), un musical de petit format inspirat en l’emblemàtic cabaret alemany, que s’articula al voltant de dotze peces teatralitzades on l’amor és l’element primordial.

Pel que fa al teatre musical, la Compagnie Midi 12 ens presenta La fanfare eléctrique, una fanfara formada per sis personatges tocant la guitarra pels carrers de la ciutat. Amb una estètica a mig camí entre American Graffiti i Els tres porquets, els Midi 12 interpreten peces de gospel i bandes sonores de pel•lícules.

Emigranti és la proposta dels italians Faber Teater, un espectacle itinerant que narra el viatge d’una banda d’individus acompanyat per les cançons i les músiques d’arreu del món.

L’obra PaGAGnini de Yllana és una proposta de teatre musical que reuneix en un mateix pla l’humor i la bogeria amb la música clàssica. A través del virtuosisme de quatre grans músics capitanejats pel mestre Ara Malikian, l’obra repassa alguns dels hits de la música clàssica des d'altres estils musicals.

Finalment, els aragonesos Teatro Che y Moche interpretaran Oua umplute, un projecte a cavall entre un concert zíngar i una forma teatral d’entendre la música. Aquest espectacle, dirigit per la prestigiosa violinista ucraïnesa Teresa Polyvka, és una divertida història on els músics aprofiten qualsevol circumstància per adaptar els seus gags i esquetxos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: