L’Ajuntament de Tàrrega constitueix aquest setembre la seva societat-empresa immobiliària per a construir habitatges socials a la ciutat

L'Ajuntament de Tàrrega té previst de constituir durant el mes de setembre la seva empresa pública dedicada a la promoció i construcció d'habitatges socials a la localitat. La firma rebrà el nom de Societat Urbanística Municipal de Tàrrega – Habitatge Social SL (SUMTA SL), i si bé els seus estatus foren aprovats l'any passat, el consistori esperava a disposar de sòl per a posar-la en marxa i operar així en el mercat immobiliari.

L'activitat de la SUMTA arrencarà arran del patrimoni rebut per l'ajuntament durant els últims mesos amb l'aplicació de la nova Llei d'Urbanisme, la qual preveu la cessió gratuïta al municipi del 10% del sostre residencial en les diferents promocions de sòl urbanitzable nou. Derivat d'això, la SUMTA ja disposa de tres solars en sengles sectors d'expansió urbana i que es posaran a la venda mitjançant subhasta pública d'aquí a finals d'any. Amb els ingressos obtinguts de les alienacions, la SUMTA adquirirà noves parcel•les al casc urbà, en les quals edificarà blocs de pisos de protecció pública, seguint també el que disposa la Llei d'Urbanisme pel que fa a les quotes d'habitatge protegit.
 
Concretament, les finques cedides al municipi són un solar de 2.800 m2 a l'àrea de l'Hort del Barceloní (al marge sud del riu Ondara), un altre de la mateixa entensió a la zona de creixement del Talladell (nucli agregat situat a dos quilòmetres de la capital de l'Urgell) i un tercer de 239 m2 al sector SAU 1B El Reguer (on s'ha desenvolupat la circumval•lació est de la ciutat). Els tres terrenys estan destinats segons les normes de planejament a habitatges lliures plurifamiliars o a vivendes unifamiliars, per la qual cosa l'ajuntament creu avinent de posar-los a la venda i invertir el seu valor en la construcció de pisos socials, per tal que això no suposi cap pèrdua econòmica per al municipi. Els habitatges resultants s'adjudicaran en el futur a famílies amb rendes baixes i mitjanes, tant en règim de compravenda com de lloguer.
 
Actuació paral•lela als pisos socials de la Farinera Balcells
Les previsions d'actuació de la SUMTA responen a la voluntat del govern local de proveir el parc immobiliari targarí de més habitatges socials, uns plans que avançaran paral•lels al projecte que el Departament de Medi Ambient i Habitatge està desenvolupant a l'edifici de l'antiga Farinera Balcells. Rehabilitant l'històric immoble i aprofitant alhora la seva estructura, la Generalitat de catalunya hi construirà 55 habitatges de protecció oficial destinats a joves d'entre 18 i 35 anys en un règim de lloguer rotatori per un període màxim de cinc anys. D'altra banda, en aquests moments es troben en construcció a Tàrrega 41 habitatges de protecció pública per part de la Cooperativa Habitatge i Entorn, del sindicat Comissions Obreres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: