Agenda agost

Agenda agost. 

Consulteu tots els actes clicant a:

 

Dijous Dia 2
La Terrasseta 2007: concerts
Actuació del grup Fufü-Ai (pop electrònic)
A les 11 de la nit, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia, s/n)
Organitza: Associació Nous Espais

· Concert de FuFü-Ai: l’escena mestissa més festiva de Barcelona inunda La Terrasseta desplegant la seva proposta més fresca i sensual de la mà d’aquesta banda d’origen francès que ha reinventat la cançó francesa. Amb un vernís de so electrònic i conjugant lletres en castellà i francès, FuFü Ai encisen pel seu pop lluminós, lúdic i d’esperit indie, tal i com fan palès en la seva cançó bandera, La ruta de los elefantes.

Divendres Dia 3
Festa Major de Claravalls:
· Bicicletada i esmorzar popular (a les 9 del matí, al Local Social)
·Jocs de cucanya i xocolatada (a les 5 de la tarda, als jardins de la Capella)
· Sopar i ball amb el grup New York (a 2/4 de 10 de la nit, a la pista d’esports) 
Organitza: Junta de Gestió de Claravalls

Divendres Dia 3
Presentació – recital del llibre “UH!” d’Enric Casasses
Amb la participació de Comandante Rock a la guitarra
A les 10 de la nit, a la plaça dels Comediants
Organitza: Pagès Editors

A mitjan anys noranta, Enric Casasses s'estava a Berlín. En aquella època, el poeta s'interessava per l'obra dels futuristes russos, que per ell són l'arrel del segle XX. Un dia va agafar una llibreta i va començar a omplir-ne les 28 línies de cada pàgina, 28 per pàgina. La llibreta li cabia a la butxaca i se l'emportava a tot arreu. No va parar fins que no en va haver omplert les 324 pàgines. Així naixia UH!, un llarg poema de 9.072 versos. L'autor explica que cada pàgina, o sigui cada 28 versos, es pot entendre com un poema. Per això, sovint, als recitals, "obro a l'atzar una pàgina del llibre i engego". Ho podrem comprovar a Tàrrega aquest proper divendres dia 3 d'agost, amb la presentació que farà el mateix poeta a la plaça dels Comediants de la nova edició d'UH!. Publicat l'any 1997, l'obra es va convertir de seguida en un llibre de culte i ara Pagès Editors el torna a posar en circulació. Enric Casasses visitarà Tàrrega dos cops en pocs mesos, ja que fou un dels noms convidats en la darrera edició de la setmana literària de Sant Jordi a la capital de l'Urgell.

Divendres Dia 3
La Terrasseta 2007: audiovisuals
Projecció dels documentals “La Magie Calder” i “Le Cirque de Calder” de Carlos Vilardebo, sobre la figura d’Alexander Calder
A 2/4 d’11 de la nit, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia, s/n)
Organitza: Associació Nous Espais

Alexander Calder fou un escultor nord-americà conegut sobretot per les seves marionetes gegants. Instal·lat a París des de l’any 1926, funda un circ en miniatura que recrea tots els personatges característics d’aquest gènere. Aquests dos documentals indaguen en la vida i obra d’aquest peculiar creador. Gratuït.

Divendres Dia 3
Els Divendres a la Fresca – Concerts
Actuació de la cantant Magalí Fontana (tangos)
A les 11 de la nit, a la plaça dels Comediants
Organitza: Regidoria de Cultura

Tangos, romanços, havaneres, jazz i funky configuraran el repertori de concerts que la ciutat de Tàrrega oferirà aquest agost a l'aire lliure, dins el cicle dels Divendres a la Fresca. A la seva manera, els recitals programats ens ajudaran a apaivagar les calors de l'estiu. La plaça dels Comediants, al casc antic de la ciutat, serà un bon marc per a gaudir d'aquestes propostes que ens atansarà la Regidoria de Cultura. Entrada gratuïta.

·Concert de Magalí Fontana: nascuda l’any 1979 a l’Argentina, aquesta jove veu prodigiosa de tangos gaudeix d’un enorme respecte entre els màxims exponents del gènere i ha col·laborat en nombrosos enregistraments, festivals i concerts. Malgrat la seva joventut, ja ha editat tres àlbums dedicats al tango, l’últim dels quals porta per nom “Sueño de adoquín”, que dóna peu al seu actual espectacle “Noche de tango y viruta”. Establerta a Barcelona des de fa un temps, Magalí Fontana ha viatjat amb el seu encisador repertori arreu de l’Estat i recala ara a Tàrrega per a fer-nos reviure la màgia del tango.

Dissabte Dia 4
Festa Major de Claravalls:
· Cercavila amb el grup batBATuka (a 2/4 de 12 del migdia)
· Festa de l’escuma (a 2/4 d’1 del migdia, als jardins de la Capella)
· Concurs de Bitlles (a les 6 de la tarda, al camp de futbol) 
· Ball amb el grup Malambos (a les 12 de la nit, a la pista d’esports) 
Organitza: Junta de Gestió de Claravalls

Dissabte Dia 4
La Terrasseta 2007: sessió de DJ
DJ David Puig presenta “Raggatanga”
A 2/4 de 12 de la nit, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia, s/n)
Organitza: Associació Nous Espais
El menú de sons jamaicans de La Terrasseta consistirà en deliciosos plats de dub, roots i dancehall, servits pel DJ David Puig. Gratuït

Diumenge Dia 5
Mercat mensual de segells, monedes i pins
Durant tot el matí, al vestíbul del Teatre Ateneu (plaça del Carme, 12)
Organitza: Centre Cultural de Tàrrega
Atractiva cita per a col·leccionistes on es pot trobar tot tipus de peces relacionades sobretot amb la numismàtica i la filatèlia.

Diumenge Dia 5
Festa Major de Claravalls:
· Sardanes amb la Cobla Tàrrega Jove (a la 1 del migdia, als jardins de la Capella)
· Concurs de Tennis Taula (a les 5 de la tarda, al Local Parroquial)
· Futbol Velles Glòries – Noves Promeses (a les 6 de la tarda, al camp de futbol) 
· Ball amb el grup Babel (a 2/4 de 9 del vespre, a la pista d’esports) 
Organitza: Junta de Gestió de Claravalls

Diumenge Dia 5
Audició i ballada de sardanes amb la Cobla Tàrrega Jove
A les 8 del vespre, a la plaça del Carme
Organitza: Regidoria de Cultura

Potenciant les virtuts dels joves músics de la ciutat, la Regidoria de Cultura organitza durant l’estiu un cicle d’audicions de sardanes amb la Cobla Tàrrega Jove com a protagonistes. Tothom és convidat a gaudir de les composicions sardanístiques tot passejant per la plaça del Carme i a formar part de les rotllanes que ballaran la nostra dansa tradicional.

Diumenge Dia 5
La Terrasseta 2007: arts escèniques
Concos Club presenta “Lo que necesitas es amor” (dansa teatre)
A 2/4 de 10 de la nit, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia, s/n)
Organitza: Associació Nous Espais

Parafrasejant el cèlebre espai televisiu, ens arriba aquesta enigmàtica comèdia que esdevindrà tota una sorpresa per al públic congregat a La Terrasseta. L’únic detall que n’ha transcendit és que presenciarem, segons diuen ells
, “una tempesta de cors”. Gratuït

Dilluns Dia 6
Festa Major de Claravalls:
· Pluja de regals i vermut popular (a la 1 del migdia, a la pista d’esports)
· Concurs de dibuix (a les 5 de la tarda, a la pista d’esports)
· Concurs de pastissos (a les 7 de la tarda, al camp de futbol) 
Organitza: Junta de Gestió de Claravalls

Dijous Dia 9
La Terrasseta 2007: concerts
Actuació del grup Calima (flamenc de fusió)
A les 11 de la nit, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia, s/n)
Organitza: Associació Nous Espais

Juanlu “El Cani” és un antic membre dels Ojo de Brujo que emprèn ara una nova aventura musical sota el nom de Calima. Ell capitaneja un projecte de flamenc contemporani integrat per músics espanyols, veneçolans, cubans i búlgars. Aquesta Torre de Babel, com ells mateixos es defineixen, ha experimentat amb les arrels del flamenc donant forma al seu disc de debut, titulat “Azul”. Fusió imaginativa a mig camí entre Orient i Occident, entre les músiques llatines i gitanes, entre tradició i innovació. Entrada gratuïta

Divendres Dia 10
La Terrasseta 2007: audiovisuals
Projecció del documental “Oaxaca” (denúncia social)
A les 10 de la nit, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia, s/n)
Organitza: Associació Nous Espais

Aquest documental denuncia el conflicte sorgit a la població mexicana d’Oaxaca arran d’una vaga de mestres que acaba generant un fort moviment social de protesta. Els directors, Pedro Martínez i Núria López, han documentat les tortures i els abusos a la població per part dels cossos policials i els grups paramilitars. Gratuït.

Divendres Dia 10
Els Divendres a la Fresca – Concerts
Actuació de Jaume Arnella (romanços)
A les 11 de la nit, a la plaça dels Comediants
Organitza: Regidoria de Cultura

Retorn a Tàrrega de l’últim romancer en actiu als Països Catalans. Jaume Arnella ressuscita la figura del joglar per a transmetre’ns les seves històries de fets i persones en forma de cançons populars recitades en vers. El cantant atresora una llarga carrera que arrenca a mitjans dels anys 60, cofundant agrupacions tan emblemàtiques com el Grup de Folk, Els Sapastres o l’Orquestrina Galana. En el decurs de la seva trajectòria, Arnella ha composat uns 200 romanços i ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi. Gratuït.

Dissabte Dia 11
6è. Figa Rock. Festival Alternatiu Independent:
Amb les actuacions de Quico Pi de la Serra, Jordi Batiste, Pascal Comelade + Enric Casasses, El Fill del Mestre, Arnau Vilardebó, Daniel Higiénico, Comandante Rock, Lo Pardal Rocker i Naraina 
A partir de les 10 de la nit, a La Figuerosa
Organitza: Figa Rock Produccions

La Figuerosa, nucli agregat del municipi de Tàrrega, celebra cada mes d’agost el Figa Rock – Festival Alternatiu Independent, certamen que aplega alguns dels músics més personals i inconformistes de la cançó catalana. El cartell continua donant veu a diferents generacions d’autors: des dels veterans que van marcar el corrent “hippy” a casa nostra fins a les noves fornades de cantautors compromesos amb l’art per l’art. Així, noms pioners com Quico Pi de la Serra o Pascal Comelade compartiran espai amb Daniel Higiénico o El Fill del Mestre. Després d’un lustre de concerts, el Figa Rock s’ha consolidat com a referent dins els cercles musicals transgressors i compta amb un públic fidel que arriba d’arreu dels Països Catalans. Durant deu hores i en dos escenaris situats a l’aire lliure, en un camp de conreu als afores del poble, La Figuerosa esdevindrà de nou el centre d’atenció d’aquells qui volen reviure amb nostàlgia la cançó catalana d’antany, prestant també atenció als nous talents del gènere. Gratuït.

· Quico Pi de la Serra: un dels noms mítics de la cançó catalana, sensacional guitarrista i compositor amb una trajectòria de prop de quaranta anys, presentarà les noves cançons del seu recent treball discogràfic, anomenat “Tot”. Pi de la serra fou integrant dels Setze Jutges i fundador del grup Els Quatre Gats, a més de col·laborar estretament amb Raimon, Ovidi Montllor o Maria del Mar Bonet. Difusor del blues, entre la seva llarga llista de composicions sobresurt “L’home del carrer”.

· Jordi Batiste: un dels referents del festival, amb quatre edicions a l’esquena, i un altre nom venerat de la música catalana, torna enguany en solitari per a presentar també disc nou, “L’arbre blanc”. En la seva llarga trajectòria ha militat a les files del Grup de Folk (al costat de Pau Riba) i Màquina! (pioners del so progressiu a Catalunya), i ha format duos amb Ia Clúa (amb el nom artístic d’Ia-Batiste) i Gerard Quintana (units en dos discos d’homenatge a Bob Dylan).
· Enric Casasses i Pascal Comelade: el poeta i rapsode Enric Casasses retorna al Figa Rock al cap de cinc anys de participar en la primera edició, i ho fa acompanyat per l’instrumentista de caire minimalista Pascal Comelade, natural de Montpeller. El tàndem ens retransmetrà un estol de peces marcades per la sensibilitat i la tendresa.

· Arnau Vilardebó: polifacètic actor i músic, Vilardebó és un nom imprescindible dels escenaris catalans i que ara ens proposa un espectacle en què música, teatre i cabaret es donen la mà.

· Daniel Higiénico: llunyans els temps de Daniel y la Quartet de Baño Band, el seu líder està embarcat en una interessant carrera en solitari que continua marcada per les lletres iròniques i plenes de mala baba. El seu últim disc porta per nom “La Rebelión de los niños con problemas emocionales”, el qual reinterpretarà al Figa Rock en format acústic.

· Completaran el cartell tot un seguit de grups i artistes de les terres de Ponent: els cantautors El Fill del Mestre i Comandante Rock; les bandes Lo Pardal Rocker (rockabilly) i Naraina (rumba). Arrodonirà la nit el projecte experimental La Quinta del Porro, encapçalat per DJ Pollastrot.

Dissabte Dia 11
La Terrasseta 2007: sessió de DJ
DJ Perotutehasvisto presenta “Carnaval d’estiu”
A 2/4 de 12 de la nit, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia, s/n)
Organitza: Associació Nous Espais

Performance d’aquest mag dels plats que ha punxat anteriorment a les prestigiosos sales Moog o Razzmatazz de Barcelona. A la seva bossa de DJ, gravacions de tecno, pop, indie i altres ritmes contemporanis. Gratuït

Diumenge Dia 12
La Terrasseta 2007: arts escèniques
Espectacle de mim amb Kataplinski i jocs a base de ferralla amb Guixot de 8
A les 7 de la tarda, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia, s/n)
Organitza: Associació Nous Espais

Singular muntatge de mim a càrrec de Kataplinski que es complementarà amb una performance dels Guixot de 8, amb la ferralla com a principal suport escèn
ic. Els components de la companyia creen jocs per als espectadors a partir de material reciclat. A les deixalleries també hi ha vida artística. Gratuït

Dimarts Dia 14
Festa Major de La Figuerosa:
Havaneres, cremada de rom i ball amb Camelot Trio
A les 11 de la nit, a la plaça de la Bassa
Organitza: Junta de Gestió de La Figuerosa

Dimecres Dia 15
Festa Major de La Figuerosa:
· Sardanes amb la Cobla Tàrrega Jove (a les 12 del migdia, a la plaça de la Bassa)
· Animació infantil i xocolatada amb Alea Teatre (a 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça de la Bassa)
· Ball amb el grup Zarabanda (a les 8 del vespre, a la plaça de la Bassa)
Organitza: Junta de Gestió de La Figuerosa

Dijous Dia 16
La Terrasseta 2007: concerts
Actuació del grup Bauchklang (ritmes contemporanis vocals)
A les 11 de la nit, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia, s/n)
Organitza: Associació Nous Espais

Des d’Àustria i micròfon en mà, ens visitarà aquest sextet vocal que interpreten les seves peces a pèl, sense instruments. Més enllà del gènere acapella, Bauchklang són autèntiques caixes de ritmes amb l’únic ajut de les cordes vocals. Una de les propostes més insòlites de La Terrasseta d’enguany. Gratuït.

Divendres Dia 17
La Terrasseta 2007: audiovisuals
Projecció de la pel·lícula “La reina de Bollywood”
A 2/4 d’11 de la nit, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia, s/n)
Organitza: Associació Nous Espais

Tant que sentim a parlar del cinema hindú i de ben segur que encara no heu vist mai cap film produït a l’anomenat Bollywood. Des de Bombai, un paradigma d’aquest gènere colorista i enlluernador, a la vegada que una comèdia ideal per amenitzar la nit de divendres. Gratuït

Divendres Dia 17
Els Divendres a la Fresca – Concerts
Actuació d’Arrels de la Terra Ferma (havaneres)
A les 11 de la nit, a la plaça dels Comediants
Organitza: Regidoria de Cultura

Nit d’havaneres a càrrec d’aquest conjunt format l’any 1993 amb la voluntat de difondre a les terres de Lleida gèneres tan tradicionals com l’havanera, el cant de taverna i la cançó catalana. Els seus components tenen una àmplia experiència en tots aquests registres i han tret diversos àlbums al mercat. Gratuït.

Dissabte Dia 18
Festa Major de Santa Maria de Montmagastrell:
· Bicicletada popular (a les 9 del matí)
· Esmorzar popular amb arengada (a les 10 del matí, a la plaça Major)
· Ball i havaneres amb el conjunt Camelot Trio (a 2/4 de 9 del vespre, a la plaça Major) 
Organitza: Junta de Gestió de Santa Maria de Montmagastrell

Dissabte Dia 18
Mercat de les Antiguitats i les Arts
Tota la tarda, al carrer del Carme
Organitza: Centre Cultural de Tàrrega

Parades amb tota mena d’articles relacionats amb el col·leccionisme antic: mobles i utensilis, elements decoratius, monedes, segells, llibres, pel·lícules, pins, discos i fins i tot plaques de cava. Brocanters i antiquaris es donen cita en aquest important punt de trobada del sector, on també aprofiten per intercanviar el seu material.

Dissabte Dia 18
La Terrasseta 2007: sessió de DJ
Marató de DJ’s
De les 7 de la tarda a les 3 de la matinada, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia)
Organitza: Associació Nous Espais

Darrer dissabte de La Terrasseta d’enguany que es convertirà en una marató de sis hores amb la presència encadenada de diferents DJs de casa nostra. House, electro, tecno, dub i drum seran algunes de les sonoritats que guarniran aquesta dinàmica vetllada. Gratuït

Dissabte Dia 18
Festa Major de La Figuerosa: Disco Revival dels anys 80
A les 10 de la nit, a la plaça de la Bassa
Organitza: Junta de Gestió de La Figuerosa

Diumenge Dia 19
Festa Major de Santa Maria de Montmagastrell:
· Sardanes amb la Cobla Tàrrega Jove i vermut (a 3/ 4 d’1 del migdia, a la plaça Major)
· Animació infantil (a les 6 de la tarda, a la plaça Major)
· Ball amb el conjunt Fenomenon (a les 9 del vespre, a la plaça Major) 
Organitza: Junta de Gestió de Santa Maria de Montmagastrell

Diumenge Dia 19
La Terrasseta 2007: arts escèniques
Cloenda amb “El reciclatore” de Vicenço Cartonutti, “The Concha Resu-rection Show Tour 2007” de Sor Concha, i concert de La Terrasseta de Preixens
A les 9 del vespre, al Camp dels Escolapis (carrer Migdia, s/n)
Organitza: Associació Nous Espais

Triple cloenda de La Terrasseta amb oferta per a paladars ben diversos. D’una banda, Vicenço Cartonutti posarà en escena l’espectacle “El reciclatore”, amb el qual vol conscienciar sobre les tres erres de la sostenibilitat ambiental: reduir, reutilitzar i reciclar. Després, una habitual de la nit targarina, Sor Concha, farà acte de presència amb una performance creada per a l’ocasió, i la vetllada es clourà amb les cançons mestisses i engrescadores de La Terrasseta de Preixens. Gratuït

Divendres Dia 24
Els Divendres a la Fresca – Concerts
Actuació del Miquel Soldevila Quintet (jazz)
A les 11 de la nit, a la plaça dels Comediants
Organitza: Regidoria de Cultura

El bateria targarí Miquel Soldevila encapçala aquesta formació inèdita de jazz, la qual ens brindarà una selecció d’estàndards del gènere sota el títol de “Song for my father”. Aquesta vetllada tindrà una forta càrrega emotiva ja que es planteja com un homenatge al pare de Soldevila, traspassat fa un any. La formació comptarà amb el bon fer de Xavier Monge (piano), Ignasi González (contrabaix), Toni Solà (saxo) i Emmanuel Blanco (trompeta), tots ells músics d’origen lleidatà. Tàrrega subratlla així el seu estret vincle amb el jazz. Gratuït.

Dissabte Dia 25
Festa Major de Riudovelles
· Vermut popular i havaneres amb Duet Alborada (a les 2 del migdia, a la plaça Major)
· Espectacle de pallassos amb La Cremallera (a les 7 de la tarda, a la plaça Major)
· Ball amb el grup Bugui Bugui (a les 9 del vespre, a la plaça Major)
Organitza: Junta de Gestió de Riudovelles

Dissabte Dia 25
Revetlla popular de la Societat Ateneu
A les 10 de la nit, als jardins de l’Ateneu (plaça del Carme, 12)
Organitza: Societat Ateneu

Dissabte Dia 25
Sortida en bicicleta amb lluna  plena: recorregut per la ciutat i rodalies
A les 10 de la nit, des de la plaça del Carme
Organitza: Club Ciclista Tàrrega

Diumenge Dia 26
Audició i ballada de sardanes amb la Cobla Tàrrega Jove
A les 8 del vespre, a la plaça del Carme
Organitza: Regidoria de Cultura

Divendres Dia 31
Els Divendres a la Fresca – Concerts
Actuaci&oacute
; de Fam de Funk (rythmn’n’blues)
A les 11 de la nit, a la plaça dels Comediants
Organitza: Regidoria de Cultura

Funk i jazz fusió en llengua catalana. Fam de Funk s'han atrevit a experimentar amb aquesta mescla i han fet una aposta musical i lingüística. La llarga experiència dels membres de la banda en els diversos camps de la música moderna com el jazz, la fusió, la rumba o el rock, els ha permès crear aquest grup innovador i de gran format. La majoria dels temes són de composició pròpia, però també podem trobar algunes adaptacions al català de grans representats del funk, soul i jazz universal com Maceo Parker, Pee Wee Ellis, James Brown, Wilson Picket o Aretha Franklin. Gratuït.

Divendres Dia 31
Festa Major d’Altet:
Escala en Hi-Fi i sessió de Discomòbil
A 2/4 de 10 de la nit, a Altet
Organitza: Junta de Gestió d’Altet

Exposicions
Mostres permanents del Museu Comarcal de l’Urgell (carrer Major, 11)
– Antoni Alsina Amils: Un artista entre dos segles (1863 – 1948)
– Sales Nobles de Cal Perelló
– Sales d'Arqueologia
Horaris: dissabtes, de 12 a 14 h. (horari d’estiu: juliol i agost)

Cursos i altres activitats
III Concurs de Fotografia: “Altet en imatges”
Tema: Altet i el seu entorn. Obert a tothom. Una fotografia per participant.
Premis d’entre 200 i 50 euros. El veredicte es farà públic el 2 de setembre.
Data límit de lliurament: dia 26 d’agost
Enviar a: Junta de Gestió d’Altet (carrer Major, 6) 25350 Altet
Organitza: Junta de Gestió d’Altet

Bibliopiscines: préstec de llibres, revistes i diaris
Servei gestionat per la Biblioteca Central Comarcal de Tàrrega
Del 2 de juliol al 31 d’agost
De dilluns a divendres, d’11 del matí a 1 del migdia, i de 4 a 6 de la tarda
Totes les edats

Curs de Monitor d’Activitats de Lleure
A càrrec de l’Escola de l'Esplai de Lleida
Del 27 d’agost al 6 de setembre. Durada: 100 hores. Preu: 150 euros
Inscripcions: a l'OAC del 23 de juliol al 23 d'agost
Més Informació: Tel. 973 31 35 77 joventut@tarrega.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: