Entra en servei l’antic casal d’avis de Tàrrega reconvertit en seu de serveis socials i educatius

L'antic casal d'avis de Tàrrega reobre parcialment les portes aquest dimecres, dia 19 de setembre, reconvertit en seu de serveis socials i educatius. L'edifici municipal, situat al carrer de La Pau (al peu del Parc de Sant Eloi), és objecte de millores des de l'any 2003 per part del consistori i a hores d'ara ja està en disposició d'acollir els seus primers "inquilins", els alumnes de l'Aula de Formació d'Adults.

Aquests dies s'han ultimat les tasques d'adequació a l'ala oest de l'immoble, la qual albergarà cinc classes, despatxos i lavabos de l'esmentat centre educatiu. Fins ara, l'Aula de Formació d'Adults desenvolupava la seva activitat docent al Col·legi El Carmel, edifici de titularitat municipal que no reuneix prou condicions. El trasllat de l'escola d'adults al remodelat casal suposa el primer pas en els nous usos públics d'aquest immoble. Durant les properes setmanes també s'hi instal·laran les oficines de la Policia Local, l'alberg de transeünts i altres cursos de formació, com el Pla de Transició al Treball.
 
Malgrat la seva entrada en funcionament, és previst que les tasques de rehabilitació al casal continuïn durant els propers mesos en altres dependències i, sobretot, en la part exterior. De moment, l'ajuntament ja porta invertits en aquesta obra 400.000 euros, als quals se sumaran uns altres 200.000 euros pressupostats en els comptes d'enguany. Els treballs efectuats per empreses contractades s'han completat amb els que han dut a terme els alumnes del Centre de Formació La Solana com a pràctiques del seu programa educatiu. Per la seva banda, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha aportat una subvenció de 160.000 euros en el marc d'un acord que contempla la cessió de part de les instal·lacions a l'Aula de Formació d'Adults. Ja en la seva nova llar, el centre iniciarà les classes el dia 24 de setembre, si bé des del dia 19 es faran tres jornades de portes obertes als alumnes matriculats perquè es familiaritzin amb el seu nou entorn. L'Aula de Formació d'Adults de Tàrrega ofereix un total de 335 places repartides entre cursos de llengua per a immigrants, anglès, informàtica, títol de Graduat en Secundària, preparació a proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà i formació instrumental d'alfabetització.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: