L’Ajuntament instal·larà un nou enllumenat públic a l’entorn de la cèntrica plaça del Carme

L'Ajuntament de Tàrrega ha aprovat de forma inicial el projecte que preveu la instal·lació d'una nova xarxa d'enllumenat públic a l'entorn de la plaça del Carme, coneguda popularment com El Pati, en ple centre de la ciutat.

L'obra preveu la col·locació de quinze nous punts de llum sustentants en columnes, seguint el perímetre exterior de la plaça, els quals reforçaran les lluminàries ja existents. La inversió ascendirà a 100.000 euros, cost repartit entre el consistori (10%) i els veïns (90%). No obstant això, la part finançada mitjançant contribucions especials als propietaris també afectarà les arques municipals en tractar-se d'una plaça pública. Així, l'ajuntament aportarà un total de 63.600 euros, gairebé dos terços de la despesa. El projecte exclou l'enllumenat de l'interior de la plaça, el qual es deixa de moment en el seu estat actual a l'espera d'avaluar la conveniència de construir un pàrquing subterrani en aquesta cruïlla. El regidor d'Urbanisme, Jaume Ramon, ha assegurat que el projecte del nou enllumenat perimetral s'adjudicarà abans de finalitzar l'any i que les obres d'execució s'iniciaran a mitjans del gener vinent. Així s'evitarà de destorbar l'activitat comercial d'aquesta zona durant les festes nadalenques.
 
La dotació d'aquests nous punts de llum respon a la voluntat de dignificar el nucli central de Tàrrega i arriba unes setmanes després d'estrenar la nova il·luminació del campanar de l'Església Parroquial. Paral·lelament, en un futur també es millorarà la xarxa al carrer del Carme i a la plaça Major, sempre sota una mateixa uniformitat estètica. A més, també s'aprofitaran els treballs a la plaça del Carme abans comentats per netejar i restaurar els fanals de braç ja existents i de cert valor artístic, els quals formen part de la identitat urbana de la capital de l'Urgell. Tot plegat, a més, s'ajustarà a l'ordenança municipal que obliga a reduir l'impacte de la contaminació lluminosa al cel nocturn, una normativa pionera a Catalunya. D'altra banda, les noves làmpades suposaran un estalvi energètic del 40% respecte a les actuals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: