Eleccions als pobles agregats de Tàrrega aquest diumenge 25 de novembre

Cinc dels sis actuals representants veïnals dels pobles agregats de Tàrrega opten a la reelecció aquest diumenge, 25 de novembre, en el marc dels comicis que hauran de decidir els presidents de les Juntes de Gestió d'aquests nuclis.

Així, Núria Elias es torna a presentar per Altet, Gaspar Calderó per Claravalls, Josep Mestres per Riudovelles, Margarida Pané per El Talladell i Ramon Llavall per Santa Maria de Montmagastrell. L'excepció és a La Figuerosa, on Maria Teresa Arbonés deixa el càrrec i es presenta una nova llista encapçalada per Xavier Mayora, antic regidor de l'Ajuntament de Tàrrega i un dels impulsors del festival Figa Rock. Una altra de les novetats en relació als anteriors comicis de l'any 2004 rau en el fet que els veïns de Santa Maria de Montmagastrell hauran de decidir d'entre dues candidatures, amb Ramon Llavall i Ramon Miralles com a respectius caps de llista. En la resta de pobles, es presenta una única candidatura de consens.
 
Aquesta és la segona cita electoral que convoca l'Ajuntament de Tàrrega per a designar els membres de les Juntes de Gestió, després dels comicis que es van celebrar l’any 2004. Les Juntes de Gestió esdevenen els interlocutors dels nuclis davant el Govern local i els seus presidents equivalen a la figura dels alcaldes pedanis. La iniciativa respon a la voluntat d’atorgar als pobles una major autonomia, disposant de recursos i pressupostos propis. Cada junta està integrada per un/a president/a i entre tres i set vocals. Els candidats, a l’igual que els electors, han de ser majors de 18 anys i han d’estar empadronats al poble.

El cens d'aquest diumenge serà el mateix de les eleccions municipals del passat mes de maig, o sigui 541 persones sumant els sis pobles: Altet (94 electors), Claravalls (132), La Figuerosa (49), Riudovelles (13), Santa Maria de Montmagastrell (58) i El Talladell (195). A l’igual que en les primeres eleccions, els sufragis només seran vàlids si l’índex de participació arriba a un mínim del 40%. Si no, els representants veïnals serien elegits directament per l’alcalde, segons disposa el Reglament de Participació Ciutadana. Val a dir que en l’anterior convocatòria, que va tenir lloc el 25 de juliol del 2004, la participació arribà al 62,77% del cens.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: