Tàrrega demanarà més d’un milió d’euros al PUOSC per la reforma de l’antiga travessia de la N-II

L'Ajuntament de Tàrrega prioritzarà la reurbanització de l'antiga travessia de la N-II dins el llistat de peticions que presentarà al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), corresponent al quinquenni 2008-2012.

Concretament, l'ens local sol·licitarà al Govern autonòmic una subvenció d'1.126.692 euros destinats a cofinançar aquest macroprojecte urbanístic. El cost total del projecte s'ha fixat finalment en 10.980.000 euros, quantitat que es podria modificar a la baixa en el procés licitatori. El consistori té previst d'aprovar la petició dels ajuts en un Ple extraordinari que tindrà lloc el dia 21 de desembre i durant el qual també es votarà l'aprovació inicial del projecte constructiu de la reforma del vial. El document incorporarà algunes modificacions respecte a l'esborrany presentant fa mig any a la ciutadania, arran dels suggeriments expressats per la comissió de seguiment de l'obra, òrgan consultiu que integren veïns i comerciants de la zona. La principal novetat consisteix en la dotació de 86 places de zona blava distribuïdes en dos segments de la travessia: el tram de l'avinguda Catalunya comprès entre la plaça El·líptica i la cruïlla amb l'avinguda Balaguer, i el tram del Raval del Carme comprès entre les cruïlles amb els carrers Raimon i Nord. Val a dir que l'esborrany previ no incloïa cap plaça d'estacionament en els carrers de la travessia. Per contra, no s'habilitaran els llocs d'aparcament que en un principi es van preveure a l'interior de les dues rotondes que es construiran a la plaça El·líptica i Riambau, en considerar que es troben allunyades del centre urbà.
 
Rebaixa del cost del projecte
El nou condicionament que es farà a les rotondes, basat ara en l'enjardinament, contribuirà a reduir el pressupost final de l'obra en uns dos milions d'euros (dels 13 milions inicials decreix a 10,9). L'ajornament de les millores previstes en espais adjacents com la plaça de Carles Perelló també contribuirà a minvar la despesa. D'altra banda, a petició de la comissió, s'habilitaran zones de càrrega i descàrrega cada 25 metres de forma alternativa en ambdós sentits, alhora que es permetran alguns girs a l'esquerra, com el de l'avinguda Catalunya cap al carrer Sant Pelegrí. També s'han incorporat al disseny del vial les demandes de supressió de mitjana davant de les indústries situades a l'extrem oest de l'avinguda Catalunya perquè els vehicles pesants hi puguin maniobrar. Una vegada rebi llum verda aquest divendres, el projecte sortirà a exposició pública, i si no es presenten al·legacions, l'Ajuntament té previst d'aprovar definitivament el document i adjudicar els treballs durant el primer semestre de l'any vinent. Paral·lelament, l'Equip de Govern estudia fórmules per construir un nou pàrquing al centre de la ciutat, ampliant el ja existent a l'avinguda de Catalunya. Com ja s'ha vingut informant, la transformació de l'antiga carretera en eix cívic se centrarà en el tram d'1,5 km situat entre la plaça El·líptica i la plaça Riambau, postergant les millores dels segments perifèrics.
 
Subvenció per a una tercera llar d'infants pública
Les altres peticions que l'Ajuntament de Tàrrega adreçarà al PUOSC fan referència a la construcció d'una tercera llar d'infants pública al municipi (300.000 euros de subvenció) i a la millora de la il·luminació de la Biblioteca Central Comarcal (200.000 euros). En el primer cas, la nova escola bressol s'ubicaria en el nou polígon residencial El Prat, al nord-est de la ciutat, en un dels pols de creixement urbà de la capital de l'Urgell. El centre se sumaria als ja existents de La Pau i El Niu, i contribuiria a fer front al continu augment de població escolar del municipi. Tanmateix, els pobles agregats també es podrien veure beneficiats pels ajuts del PUOSC: millores d'urbanització d'espais públics d'Altet; ampliació o rehabilitació dels locals socials de Claravalls, La Figuerosa i Santa Maria de Montmagastrell; arranjament de la Bassa de Riudovelles; i construcció del pavelló polivalent del Talladell. Cadascuna d'aquestes inversions podria rebre fins a 60.000 euros del PUOSC.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: