L’Ajuntament de Tàrrega ha obert aquests dies la seva nova Oficina Local d’Habitatge

Situada a la plaça de Sant Antoni, al casc antic de la localitat,  el consistori destina aquest equipament a l'assessorament sobre temes d'habitatge. En aquest mateix taulell s'ha habilitat també l'anomenat Punt Jove, que atendrà consultes i organitzarà activitats vinculades amb l'àmbit juvenil.

La Regidoria de la Dona, Joventut i Habitatge concentra així bona part de les seves àrees de govern en un únic punt, a la vegada que es continua dinamitzant un indret emblemàtic del casc històric com és la plaça de Sant Antoni. En aquest mateix indret, ja s'hi apleguen també la Biblioteca Central Comarcal, les dependències de la Fira de Teatre al Carrer, l'Oficina Municipal d'Escolarització i el Pla Educatiu d'Entorn.
 
A partir del gener, tramitarà la Renda Bàsica d'Emancipació
L’Oficina Local d’Habitatge gestiona els ajuts de rehabilitació d’immobles, tramita cèdules d’habitabilitat, assessora sobre les promocions de protecció oficial i els ajuts disponibles, alhora que té cura de la Borsa Jove d’Habitatge. Precisament, l'estrena del local coincideix també amb l'entrada en vigor d'una nova prestació adreçada a joves d'entre 22 i 30 anys, la Renda Bàsica d'Emancipació. Es tracta d'un ajut que a partir del gener atorgarà el Ministeri d'Habitatge, les sol·licituds del qual s'atendran des de l'oficina targarina i que vol afavorir l'accés del jovent a una vivenda pròpia. Així, es concediran 210 euros mensuals tant a joves amb un contracte de lloguer ja vigent com a aquells que estiguin a punt de formalitzar-lo, durant un màxim de quatre anys.
 
Adjudicaran cinc habitatges de protecció promoguts per l'Incasòl
D'altra banda, l'Oficina Local d'Habitatge també tramitarà el mes vinent les sol·licituds per optar a l'adjudicació de cinc habitatges de protecció oficial a Tàrrega promoguts per l'Institut Català del Sòl. Les vivendes que s'ofereixen són una en règim de lloguer general al carrer Mossèn Serret (58 m2); una en règim de lloguer per a joves al carrer de La Colomina (35 m2); i tres en règim de lloguer especial a la Via Lacetània (de 70 a 98 m2). Les sol·licituds, que finalment resoldrà l'empresa pública Adigsa, s'han de lliurar entre el 14 de gener i l'1 de febrer.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: