El Centre de Formació La Solana imparteix per primer cop un curs per auxiliars socials

El Centre de Formació La Solana de Tàrrega, gestionat pel consistori local, ha iniciat aquest gener un nou curs d'auxiliar d'ajuda a domicili, geriatria i assistència social. És el primer cop que el centre imparteix aquest temari, amb la voluntat d'ampliar el programa educatiu de l'anomenat Taller d'Ocupació, adreçat a aturats majors de 25 anys.

Al curs, s'hi han matriculat vuit dones que ja realitzen pràctiques a l'Hospital Residència Sant Antoni de la localitat, a les dues llars d'infants municipals i a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Tàrrega i Comarca. Juntament amb les nocions teòriques que s'imparteixen a les aules de La Solana, les vuit alumnes rebran durant tot l'any 2008 unes 1.920 hores de formació. Segons Manel Garriga, director de La Solana, la futura col·locació de les estudiants en el mercat de treball està gairebé garantida, donada la demanda que es registra en el sector assistencial. "Aquest factor, juntament amb l'adaptació del centre a una nova realitat social, ens va animar a impulsar aquesta nova línia de formació", subratlla el regidor d'Ensenyament, Tomàs Pujol. Atendre malalts a casa o treballar en residències seran les sortides professionals d'aquestes alumnes, les quals, de moment, ja perceben un salari en relació al servei que presten en els seus diferents llocs de pràctiques.  
 
Paral·lelament, el Taller d'Ocupació de La Solana també ha endegat un nou curs de construcció, gràcies al qual vuit homes aprendran durant els propers mesos l'ofici de paleta. Com ja és habitual en aquest centre, els alumnes posaran en pràctica els nous coneixements treballant en diferents obres públiques que promou l'ajuntament. La quarta fase d'adequació de l'antic escorxador de la ciutat com a espai cultural i educatiu ha estat el seu primer destí. En aquest immoble, precisament, avancen a bon ritme les tasques d'habilitació de les dependències que acolliran el nou Centre Obert, el qual s'inaugurarà el proper mes de setembre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: