Teatre Ateneu acull “La Plaça del Diamant” amb la Companyia del Teatre Nacional de Catalunya

Divendres 15 de febrer a les 9 del vespre al Teatre Ateneu (Pl. del Carme, 12).
Organitza: Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega.

La Plaça del Diamant (1962) és la novel·la més popular i universal de Mercè Rodoreda. Ara torna en forma de peça escènica en una luxosa producció del Teatre Nacional de Catalunya, sota una adaptació de Josep Maria Benet i Jornet i amb una trentena d'intèrprets en el repartiment.

Tàrrega clou amb aquesta obra la Temporada de Teatre del Teatre Ateneu 2007-2008 que durant els últims cinc mesos ha portat destacats muntatges de la producció escènica catalana actual, tant de petit com de gran format.

Posada en boca de la protagonista, Natàlia, l'obra narra un extens període de la seva vida, des que coneix en Quimet en el ball de l'envelat de la Festa Major de Gràcia i aquest li imposa el renom de Colometa fins que, avançada la postguerra i casada per segona vegada, s'allibera del passat i torna a reconciliar-se amb la vida… Més enllà de la peripècia personal de la protagonista, l'obra esdevé una crònica fidel de la Barcelona de postguerra i molt especialment del barri de Gràcia.
 
Cap exemple millor que aquest per començar l'Any Rodoreda, commemorant el centenari del naixement de la brillant escriptora. Benet i Jornet, encarregat de l'adaptació, afirma que "mentre que a la novel·la sentim la veu interior de Colometa, a l’escenari hi veiem la seva mirada. Aquesta és la diferència que hem hagut d’acceptar, assumir i desenvolupar. I ho fem amb tota la passió i exasperació que ens desperta un llibre inabastable en la seva totalitat".
 
· Preus: 22 € (platea) • 20 € (llotja) • 18 € (amfiteatre)

· Punts de venda:
· Taquilles del Teatre Ateneu, des d’una hora abans de la representació
· Telentrada: Tel. 902 10 12 12 www.telentrada.com Oficines de Caixa Catalunya

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: