Tàrrega ja només utilitza aigua de pous situats dins el casc urbà per a netejar els carrers

Davant la greu situació de sequera que afecta el territori, l’Ajuntament de Tàrrega ha decidit d’utilitzar només aigua dels pous municipals situats dins el casc urbà per a netejar els carrers i, en conseqüència, des de fa uns dies, s’ha deixat d’usar aigua de boca amb aquesta finalitat.


A hores d’ara, la brigada municipal capta aigua de dos aqüífers, un ubicat al carrer del Migdia (del qual ja fa mesos que s’extrau aigua) i un altre a l’avinguda de Catalunya (que ha entrat aquesta setmana en servei habilitant-hi un sortidor), amb l’objecte de nodrir els vehicles cisterna que netegen la via pública.  Alhora, aquesta mateixa aigua també es destina al reg de les zones enjardinades, a excepció de les que tenen un sistema d’irrigació connectat a la xarxa d’abastament. La mesura, que s’aplicarà durant un període indefinit, respon a la voluntat de no malbaratar aigua apta per al consum domèstic. Es calcula que el municipi de Tàrrega esmerça 1.000 litres diaris d’aigua en la neteja de carrers durant l’hivern, quantitat que augmenta fins a 5.000 litres en el decurs de l’època estival. 
 
Aigua no potable per als camps de gespa artificial
Els dos pous esmentats no són els únics que ha localitzat el consistori dins el nucli urbà. Així, es té constància d’un tercer aqüífer natural situat dins el Parc Esportiu del Reguer, sota del molí de vent, que es vol utilitzar per regar els dos camps de gespa artificial del complex. L’Ajuntament disposa d’un projecte tècnic per construir una canonada que condueixi l’aigua del pou fins als terrenys de joc, prescindint així de l’aigua potable. Per la seva banda, la UE Tàrrega ja ha limitat el reg del camp gran d’herba artificial als dies de partit com a primera mesura d’estalvi. Val a dir que la catifa de gespa artificial també requereix irrigació per a evitar que els jugadors no es cremin amb la superfície del terreny en cas de caigudes.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: