Consulta veïnal de l’Ajuntament per avaluar la implantació de zona blava al cèntric carrer d’Alonso Martínez

El consistori també reordenarà el trànsit als carrers del Segle XX i Indústria per a millorar la seguretat viària a la zona. 

L’Ajuntament de Tàrrega efectuarà una consulta entre els veïns i els comerciants del carrer d’Alonso Martínez, al centre del casc urbà, per avaluar la possibilitat d’implantar-hi aparcaments de zona blava.

De fet, la proposta naix a partir dels suggeriments expressats per alguns dels botiguers del carrer, els quals reclamen llocs d’estacionament rotatori en horari comercial, evitant que molts conductors hi aparquin els vehicles durant llargues estones aprofitant la gratuïtat. Afirmen que aquesta situació perjudica el seu negoci ja que els clients potencials tenen dificultats per trobar un aparcament proper. A partir de les opinions recollides mitjançant la consulta, la Regidoria de Governació encarregarà un estudi tècnic a l’empresa concessionària de la zona blava a Tàrrega, EYSA, sense que de moment se sàpiga la quantitat de places que es podrien crear en aquest carrer. Actualment, la capital de l’Urgell disposa de 350 llocs d’aparcament restringit a l’aire lliure, totes dins l’àrea comercial del nucli urbà.
 
Reordenació de l’estacionament al carrer del Segle XX
Al mateix temps, l’Ajuntament de Tàrrega aplicarà a partir d’aquest dilluns una nova ordenació del trànsit en el tram del carrer del Segle XX paral·lel a la via ferroviària, amb l’objectiu de millorar la seguretat als vianants que transiten per la vorera sud. La mesura es traduirà en el canvi de costat del carril reservat per a l’aparcament gratuït de vehicles, passant de la part nord a la sud, tocant als habitatges del carrer. Es mantindran els dos sentits de circulació, però ara s’evitarà que alguns conductors envaeixin la vorera a causa de l’estretor del vial, circumstància que havia originat algun ensurt. Com a conseqüència d’aquesta mesura, ja s’han atorgat llicències gratuïtes de gual als residents del vessant sud amb garatge. Aquest cap de setmana ja s’han instal·lat els nous senyals i s’han posat unes tanques que impedeixen l’estacionament al costat nord. A la llarga, el carrer del Segle XX tindrà un únic sentit de circulació (d’oest a est), però el consistori esperarà a la finalització de les obres de reforma de la travessia de la N-II.
 
Evitar embussos al carrer Indústria
D’altra banda, en el decurs d’aquesta setmana, l’Ajuntament té previst de prohibir l’aparcament de vehicles a l’extrem sud del carrer Indústria, on connecta amb les avingudes de Catalunya i de Balaguer. En aquesta cruïlla conflueix un elevat volum de trànsit que té dificultats per maniobrar a causa dels cotxes estacionats. Amb aquesta restricció, el consistori vol posar fi als embussos que es produeixen a l’encreuament. Aquí també ja s’hi han situat tanques i en els propers dies es pintarà la senyalització horitzontal.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: