Principi d’acord entre l’Ajuntament de Tàrrega i Càritas Parroquial per la cessió d’un terreny que permetrà l’ampliació de la deixalleria municipal

L’Ajuntament de Tàrrega i Càritas Parroquial formalitzaran properament un acord per ampliar les instal·lacions de la deixalleria municipal, ubicada al Polígon Riambau, amb l’objectiu de millorar la recollida i el tractament dels residus selectius. En aquest sentit, el consistori cedirà a l’entitat un solar de 3.442 m2, annex a les instal·lacions actuals de la deixalleria i que Càritas destinarà a usos de reciclatge. La finca s’incorporarà al conjunt de la deixalleria i la superfície de l’equipament sumarà així un total de 5.618 m2.

Això possibilitarà que la ciutat pugui augmentar notablement el volum de les deixalles tractades, incidint sobretot en els voluminosos, el paper i el cartró. Aquesta acció també permetrà reciclar altres tipus de residus com els tèxtils. Una vegada es faci efectiva la cessió, Càritas Parroquial de Tàrrega encarregarà la redacció del projecte que inclourà la construcció d’un petit edifici i una bàscula dins el terreny cedit, entre altres elements. Properament es determinarà el cost de la inversió necessària, la qual serà sufragada per Càritas Parroquial. Aquesta entitat s’encarrega de gestionar la deixalleria de Tàrrega des de l’any 2003, fruit d’una acció concertada amb l’ajuntament. Ara, aquest conveni s’ha renovat introduint alguns canvis com l’ampliació de l’horari d’atenció al públic i la intensificació de la recollida del cartró comercial al casc urbà.
 
Més hores i més recollida de cartró
Així, des d’aquesta setmana, la deixalleria romandrà oberta 35 hores setmanals (fins ara eren 21), de les quals 7 seran en dissabte. Al mateix temps, es potenciarà la recollida del cartró que generen els establiments comercials de la ciutat amb sis hores més de dedicació a la setmana. Per prestar aquests serveis, el consistori destinarà una assignació econòmica de 69.000 euros anuals a Càritas Parroquial (43.000 euros per gestionar la deixalleria i 26.000 per recollir el cartró), a la vegada que el municipi continuarà contribuint a la tasca social que desenvolupa l’esmentada entitat.
 
Nova campanya de civisme
En relació als usos de la deixalleria municipal, l’Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa aquests dies una nova campanya de conscienciació englobada en l’anomenat Pla de Civisme, promogut des de fa dos anys per la Regidoria de Participació Ciutadana. Així, s’han distribuït 6.000 díptics porta a porta en què s’informa altre cop sobre el correcte tractament dels residus en l’àmbit domèstic, posant l’accent en els voluminosos. Mitjançant aquesta campanya s’insta la població a dipositar els mobles i electrodomèstics vells a la deixalleria, recalcant els nous horaris d’aquest servei.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: