El cicle Les Diferents Cares de la Immigració tindrà lloc a la capital de l’Urgell del 20 de maig al 29 de juny

http://www.lesdiferentscaresdelaimmigracio.com/

Sota el nom genèric de Les Diferents Cares de la Immigració, Tàrrega torna a convocar un extens cicle d’activitats culturals, socials, educatives i esportives amb el fenomen migratori com a eix temàtic.

Del 20 de maig al 29 de juny, s’organitzen una vintena de propostes, algunes interactives, amb la intenció de promoure espais de trobada entre la ciutadania autòctona i els nouvinguts d’altres nacionalitats, fomentant la convivència i eradicant possibles conductes de discriminació. Aquest cicle de sensibilització intercultural també posa l’accent en la difusió d’aspectes sovint ignorats sobre els factors que motiven els fluxos migratoris i a la vegada acosta alguns trets característics d’altres cultures foranes que conviuen al nostre territori. En definitiva, es tracta de donar a conèixer la realitat que envolta les persones que han hagut d’emigrar del seu país d’origen. Aquesta programació és el resultat de la unió d’esforços entre l’Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l’Urgell, el Pla Educatiu d’Entorn, Creu Roja Tàrrega, Càritas Parroquial, Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) i Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC). L’entitat Bancaja hi col·labora en el finançament. 
 
Tallers, conferències, cinema i pedagogia
La cinquena edició de Les Diferents Cares de la Immigració continuarà impartint tallers d’escriptura, una iniciativa que l’any passat gaudí de bona acceptació. Ara arribarà el torn dels alfabets ciríl·lic (est d’Europa) i tifinagh (nord d’Àfrica) i com a novetat s’incorporaran unes sessions gastronòmiques basades en els rituals del te a l’Uruguai, el Marroc i la Xina. No hi faltaran les habituals conferències, que enguany giraran al voltant del Paraguai i Bolívia, i les projeccions cinematogràfiques, representades per l’estrena del film Africa Paradise. A banda de les activitats obertes al públic en general, s’oferiran també uns tallers de jocs del món especialment adreçats als alumnes dels centres de primària de Tàrrega i unes jornades de formació destinades a professionals socials, sota l’organització d’Unescocat. Les Diferents Cares de la Immigració col·laborarà també amb la 7a. Fira del Medi Ambient de la localitat i hi obrirà els dies 7 i 8 de juny un estand d’olors del món a càrrec de l’Associació Sociocultural Ibn Batuta de Barcelona.
 
Colpidora exposició fotogràfica
També sobresurt l’exposició fotogràfica Les travessies de l’infern, amb instantànies dels fotoperiodistes Samuel Aranda i Laura León sobre l’odissea dramàtica que viuen alguns immigrants en el seu viatge de l’Àfrica cap a les Illes Canàries. Del 5 al 29 de juny es podran veure les imatges al Museu Comarcal de l’Urgell, si bé a partir del dia 20 de maig tretze d’aquestes fotografies també s’exhibiran en tamany gegantí a cel obert en diferents edificis municipals del centre de la ciutat.
 
3r. Mundialet Intercultural
En el capítol esportiu es convoca la tercera edició del Mundialet Intercultural, un torneig amistós de futbol on cada equip està format per jugadors de tres nacionalitats diferents i residents al municipi de Tàrrega. L’edat mínima per poder jugar són 16 anys. Hi haurà premis per a tots els participants. La prova es disputarà el dissabte 28 de juny al Parc Esportiu del Reguer. A Tàrrega es calcula que un 22% de la població empadronada és d’origen estranger.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: