Tàrrega aprova el conveni urbanístic que possibilitirà la construcció d’un nou pàrquing subterrani al centre de la ciutat amb capacitat per a 367 places

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat el conveni urbanístic que possibilitarà la construcció d’un pàrquing subterrani amb capacitat per a 367 vehicles en ple centre de la ciutat, a l’interior de l’illa delimitada pels carrers d’Alonso Martínez, Segle XX, Sant Roc i l’avinguda de Catalunya.

El document reflecteix l’acord assolit entre l’ens local i els altres set propietaris afectats per aquesta intervenció, la qual contempla també la construcció en aquesta zona de 68 habitatges, locals comercials i una gran plaça pública a cel obert. Així mateix, s’obrirà un nou vial que, paral·lel a l’avinguda de Catalunya, comunicarà els carrers de Sant Roc i Alonso Martínez, per on entraran i sortiran respectivament els vehicles que facin ús de l’aparcament. El cost total d’aquesta obra ascendirà a 10 milions d’euros, quantitat que s’autofinançarà amb l’explotació dels llocs d’estacionament (270 de titularitat municipal i 97 de privats), els habitatges i els locals comercials. Amb aquest efecte, els propietaris i el consistori constituiran una junta de compensació per valorar les aportacions dels afectats i les idemnitzacions que han de rebre en concepte d’aprofitament urbanístic. Dins aquesta junta s’incorporarà també l’empresa adjudicatària de les obres que es decidirà per concurs públic.  
 
L’execució del projecte afecta una superfície de 5.630 m2, un 40% dels quals ocupa ara l’aparcament municipal de zona blava situat a cel obert a un costat de l’avinguda de Catalunya. Una vegada materialitzats els treballs, el nou pàrquing resultant disposarà de dues plantes subterrànies que sumaran 9.410 m2, damunt de les quals s’urbanitzarà una plaça de 3.671 m2. D’altra banda, els blocs d’habitatges suposaran 5.082 m2 de sostre residencial i 2.211 de sostre comercial. La Regidoria d’Urbanisme vol agilitzar la redacció del projecte per iniciar les obres a la tardor, coincidint amb l’execució de la millora de l’antiga travessia de la N-II. Totes dues actuacions es perllongaran simultàniament durant un període de dos anys i es traduiran en una profunda remodelació del centre neuràlgic de Tàrrega, que a la vegada significarà una major dotació de places d’aparcament i la potenciació de l’activitat comercial. El nou pàrquing soterrat esdevindrà la major zona d’estacionament de la ciutat i serà la segona instal·lació municipal d’aquestes característiques després de l’aparcament de la plaça de les Nacions sense Estat.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: