Dijous 29 de maig

Planetari "Mithos". Dins el cicle Les Diferents Cares de la Immigració 2008Dies 29 i 30 de maig a les 7 de la tarda a la Plaça de les Nacions sense Estat. Organitza: Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Tàrrega. www.lesdiferentscaresdelaimmigracio.com
 
Tàrrega obre els dies 29 i 30 de maig el planetari Mithos, que ens ajudarà a descobrir el vincle de les antigues civilitzacions amb el cel nocturn. Hi van dibuixar un grapat de constel·lacions que eren el reflex dels seus mites, inquietuds i esperances. A partir de la seva observació van aprendre a orientar-se, a crear un calendari, a anticipar-se a les estacions… Mithos és un programa que proposa un redescobriment del cel nocturn per comprendre l’ús que n’ha fet la humanitat al llarg del temps i la seva relació amb la mitologia de diferents cultures d’Amèrica, Àsia, Àfrica i Europa. Activitat gratuïta.
 
 
Presentació del llibre Preneu-m’ho tot, deixeu-me la paraula. Poesia 1945-2007 de Climent Forner.

Dijous 29 de maig  a les 8 del vespre al Casa Consistorial (Plaça Major, 1). Organitza: Museu Comarcal de l’Urgell

El sacerdot Climent Forner i Escobet (Manresa, 1927), també conegut pel seu vessant de poeta i escriptor, serà a Tàrrega per a presentar el seu darrer recull de poemes. Durant l’acte intervindran Jaume Huch, editor, i mossèn Jesús Huguet, comentarista de l’obra. Forner estudià al seminari de Solsona i fou un dels fundadors de la revista L’Infantil, des d’on ha publicat narracions per a infants. La seva poesia té un gran rigor formal però alhora mostra quotidianitat i elements metafísics i religiosos. El 1999 va rebre la Creu de Sant Jordi. Aquest mes de maig, durant les passades festes patronals de Tàrrega, fou l’encarregat de predicar en els oficis litúrgics.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: