Les obres de remodelació de la travessia de la N-II a Tàrrega s’adjudicaran per un import de 7,8 M. €

Les obres de reforma de l’antiga travessia de la N-II a Tàrrega ascendiran finalment a 7.898.261 euros si prospera la proposta d’adjudicació definitiva que es votarà en el decurs del Ple municipal el proper dia 21 de juliol.


Un cop avaluades les 29 ofertes que van concórrer al procés licitatori, la Regidoria d’Urbanisme proposa adjudicar els treballs a l’empresa Dragados S.A., la qual executarà el projecte per l’esmentat import, un 28% inferior al pressupost de sortida (10,9 milions d’euros). Val a dir que la valoració econòmica suposa un 40% de la puntuació total, mentre que el 60% restant correspon a la valoració tècnica. Dins aquest últim apartat s’ha tingut en compte factors com la qualitat d’execució, la memòria tècnica, el programa de treballs i els terminis. En aquest sentit, Dragados S.A. diu que invertirà 19,5 mesos en fer realitat la remodelació. Si l’adjudicació rep llum verda aquest dilluns, el consistori confia a iniciar els treballs durant la tardor vinent.
 
Aprovació inicial de les contribucions especials
De forma paral·lela, el Ple de dilluns té previst també d’aprovar l’aplicació de contribucions especials als propietaris que es beneficiaran de l’obra. Segons estableix la normativa, l’Ajuntament aplicarà en un principi les contribucions en base al pressupost inicial del projecte més els honoraris de direcció d’obra, quantitats que ascendeixen a 11,3 milions d’euros. Es calcula que els veïns hauran de sufragar un 24% d’aquesta despesa, o sigui 2,7 milions d’euros. Malgrat això, i en previsió de l’adjudicació a la baixa dels treballs, el consistori veu possible d’aplicar bonificacions als propietaris a l’hora de liquidar les contribucions, reduint així l’impacte econòmic sobre aquests veïns afectats.
 
Un tram d’1,5 quilòmetres
Les obres concursades s’han de dur a terme en el segment d’1,5 quilòmetres de titularitat municipal comprès entre la plaça El•líptica i la plaça de Riambau, la principal artèria viària de la ciutat. Els treballs es desenvoluparan en quatre subfases fins a finals del 2010. Els treballs es compatibilitzaran amb la construcció del nou pàrquing subterrani de l’avinguda de Catalunya, que s’endegarà el març del 2009. L’Ajuntament de Tàrrega ha reservat una partida de 3.789.090 euros dins el pressupost d’enguany per fer front a la primera secció de la reforma del vial.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: