Nova decoració innovadora per a la plaça de les Nacions sense Estat

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat els treballs de pintura per canviar la cara de la plaça de les Nacions sense Estat, un dels indrets emblemàtics de la ciutat.


Construïda els anys 80 juntament amb l’estació d’autobusos, aquesta plaça suavitzarà la duresa visual del formigó amb una llampant gamma de colors vermells, segons un innovador disseny de decoració urbana que han realitzat els artistes targarins Carmina Castelló i Bepo Sanmartí. Mitjançant aquesta renovació estética, el consistori pretén donar un nou aire a aquest indret que aplega nombroses manifestacions culturals i firals en el decurs de l’any. Les tasques també inclouen un "lifting" a l’Espai MerCAT, l’antic mercat municipal situat dins la mateixa plaça, que es traduirà en la substitució de les planxes exteriors i l’aplicació de pintura a façanes i enreixats. En aquest cas s’ha triat un ventall de grisos que s’integraran amb els vermells de la plaça. Tanmateix, també es repintaran les baranes de tot el conjunt i es potenciaran els enjardinaments. El projecte s’arrodonirà amb dos murals gegants que executaran Castelló i Sanmartí, on plasmaran "un cel de to surrealista". Tota aquesta actuació està pressupostada en 40.000 euros i es calcula que estarà enllestida a finals d’agost, a les portes de la 28a. Fira de Teatre al Carrer.   
 
Els mateixos autors de la decoració del Centre d’Entitats
No és el primer cop que l’Ajuntament de Tàrrega recorre a la inspiració de Carmina Castelló i Bepo Sanmartí per a renovar l’estètica de la ciutat. Ara fa dos anys, ja van sorprendre amb un singular disseny per a l’embelliment de la façana del Centre d’Entitats, que van transformar en un mosaic de colors de referència cubista. Aquesta fórmula de decoració urbana fou distingida amb un premi Culturàlia el passat novembre, lliurat pel Centre Cultural de Tàrrega. Els dos artistes també han fet propostes per millorar l’estètica del casc antic de la ciutat.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: