Tàrrega incorpora al teixit urbà del centre 3,5 hectàrees de nou sòl residencial i d’ús públic

La ciutat de Tàrrega incorpora al seu teixit urbà la zona coneguda com a Hort del Barceloní, una nova gran àrea residencial i d’usos públics que suma 35.500 m2. Situada al costat sud del riu Ondara i molt propera al centre, aquesta superfície estava ocupada fins fa ben poc per horts i conreus, essent un dels últims reductes campestres a l’interior de la localitat.


Després d’un any i mig de treballs, el sector ha estat urbanitzat a càrrec dels trenta propietaris dels terrenys a través d’una junta de compensació, la qual ha assumit els costos xifrats en tres milions d’euros. L’Ajuntament ha aportat a aquesta actuació 336.568 euros en concepte de quotes d’urbanització de les zones verdes i equipaments. A la llarga, a l’Hort del Barceloní es podran aixecar 222 habitatges (196 pisos i 26 cases adossades) repartits en 16.110 m2 de sòl residencial. Mentre, la xarxa de vials s’obrirà ben aviat a la circulació de vehicles i persones, després que l’empresa Endesa realitzi la connexió de l’enllumenat a la xarxa de subministrament elèctric. L’operació es durà a terme el dia 23 d’agost i el consistori confia a poder obrir aquest indret al trànsit entre els dies 25 i 26.
 
La plaça més extensa de Tàrrega

Un dels trets que defineix la fesomia de l’Hort del Barceloní és una àmplia i cèntrica plaça que ocupa 7.430 m2, esdevenint l’espai d’aquest tipus més extens de la ciutat. Segons estableixen les normes de planejament, la plaça de Santa Tecla (aquest n’és el nom) podrà albergar en un futur algun tipus d’equipament municipal, encara per decidir. Aquest indret tindrà un bateig de gala, ja que s’utilitzarà com a escenari de l’espectacle inaugural de la 28a. edició de FiraTàrrega, el proper 11 de setembre. La Regidoria de Serveis també hi ha instal·lat mobiliari urbà com un vistós parc infantil. L’Hort del Barceloní també destaca pel mur de contenció que voreja el riu i que a la vegada perfila el traçat del carrer de Joan Tous. Amb l’obertura del sector, aquest vial completa el seu recorregut possibilitant l’enllaç de l’avinguda de Josep Tarradellas amb el carrer de Sant Pere Claver (tram de la C-14), afavorint la mobilitat entre barris. El carrer de Joan Tous també és notícia perquè recentment s’hi ha habilitat un dels tres primers carrils bici de la ciutat.
 
Urbanització simultània del carrer de La Plana
De forma paral·lela a la urbanització de l’Hort del Barceloní, l’Ajuntament de Tàrrega ha executat obres de millora al carrer de La Plana, un dels accessos a l’esmentada zona. Els treballs han suposat una inversió de 42.000 euros, sufragats en part a través de contribucions especials als veïns. Finalitzat l’Hort del Barceloní, ja només resta el sector de les Astes de Sant Macari perquè Tàrrega culmini la urbanització del centre de la ciutat.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: