Reconstrueixen a Tàrrega part de la façana modernista de la Casa Càrcer

Una intervenció urbanística privada du a terme aquests dies a Tàrrega els treballs de restauració de la façana de la Casa Càrcer, edifici d’estil modernista situat al cèntric carrer de Santa Anna, en ple eix comercial.


L’Ajuntament de Tàrrega ha atorgat la llicència d’obres referent al condicionament dels baixos de l’immoble a condició que els contractistes reconstrueixin alhora els detalls arquitectònics originals d’aquesta part de la monumental façana, que es van perdre en el decurs del segle XX. L’actuació s’ajusta així al Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic, el qual cataloga la Casa Càrcer com a Bé d’Interès Local. El cost serà assumit pels promotors de l’obra, els quals tenen intenció d’obrir en aquesta finca urbana un establiment comercial. Aquesta intervenció es beneficiarà també de la línia d’ajuts destinats a la rehabilitació de façanes que ha convocat recentment la Regidoria d’Urbanisme i que preveu subvencions de fins a 3.000 euros. Els treballs se centren sobretot en refer el característic arc de ferradura que donarà entrada a la botiga, similar als altres dos arcs originals que es conserven a la mateixa construcció des dels seus origens.
 
La ciutat de Tàrrega veurà així com un dels seus tresors arquitectònics recupera la seva fesomia original. Construït entre els anys 1909 i 1910 per l’arquitecte Josep Coll i Vilaclara, aquest edifici modernista s’emmarca dins la línia jujolista i sobresurt per la qualitat dels motius arabescos que ornamenten la seva cara exterior. Fou aixecat per encàrrec del prohom Enric de Càrcer i Sobies (Barcelona 1852 – Tàrrega 1921), alcalde de Tàrrega i president de la Diputació de Lleida a finals del segle XIX. Antigament, l’immoble s’estenia des del carrer de Santa Anna fins a la plaça del Carme, seguint el traçat de la carretera, però una nevada provocà l’esfondrament de part de la seva estructura l’any 1944. A dia d’avui es conserva bona part de la façana que afronta al carrer de Santa Anna, objecte de l’esmentada restauració, i la cantonada orientada a l’avinguda de Catalunya.  

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: