Tàrrega compta ja amb la seva oficina del Registre de la Propietat

El municipi de Tàrrega compta des de fa unes setmanes amb la seva pròpia oficina del Registre de la Propietat, fent realitat una de les reivindicacions històriques expressades reiteradament pel consistori local.


A banda de la capital urgellenca, la circumscripció d’aquesta oficina comprèn  també els termes d’Anglesola, Bellpuig, Ciutadilla, Guimerà, Maldà, Nalec, Els Omells de Na Gaia, Ossó de Sió, Preixana, Vallbona de les Monges, Verdú i Vilagrassa, tots pertanyents a la comarca de l’Urgell. El Registre de la Propietat de Tàrrega s’ha format a partir de la seva segregació del de Cervera, fixada en la darrera modificació de demarcacions registrals que ha aprovat el Ministeri de Justícia. Les dependències estan situades en uns baixos de l’avinguda d’Ondara 18, una zona d’expansió que en els últims anys s’ha consolidat com a pol de serveis públics de diferents administracions. Amb una plantilla de set treballadors, el Registre de la Propietat de Tàrrega desenvolupa la seva tasca des del passat 17 de juliol i des d’aleshores ja ha atès nombroses consultes i peticions. Alhora s’ha completat el trasllat de documents i lligalls des de l’oficina de Cervera.
 
Val a dir que la Cambra de Comerç i Indústria de Tàrrega es pronuncià sovint a favor de l’obertura de l’esmentada oficina, suport que en aquest sentit ha agraït públicament l’alcalde Joan Amézaga. L’entrada en servei del Registre de la Propietat arriba a Tàrrega mig any després de la inauguració d’una oficina pròpia de l’Agència Tributària. Les reivindicacions de l’Ajuntament se centren ara en la creació d’un jutjat de primera instància a la localitat. De caràcter oficial, el Registre de la Propietat inscriu per al seu coneixement general els drets de propietat sobre els béns immobles.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: