Tàrrega renova la tradició de l’Aplec de Sant Eloi

Tàrrega ha renovat  la tradició de pujar al parc de Sant Eloi i celebrar-hi l’aplec ciutadà que perdura de l’antiga Festa Major de Setembre, de fa anys engolida per la Fira de Teatre al Carrer. En aquesta matinal de convivència amb la natura se succeeix un estol d’actes dels quals sobresurt el característic esmorzar a base de coca i préssec, servit pels Amics de l’Arbre, l’entitat que té cura del parc.


També és costum que la mateixa associació aprofiti la trobada per a presentar les últimes millores efectuades en aquesta zona verda i enguany s’ha pogut veure acabada la segona fase de la restauració de la Font del Congrés Agrícola, construïda l’any 1910. El conjunt dels treballs finalitzarà abans del maig del 2010, quan es commemorarà el centenari tant del monument com del parc, ja que la font significà la primera obra per convertir el turó erm de Sant Eloi en l’espai de passeig que és ara. Les tres fases de la rehabilitació afecten també tot l’entorn de la font i sumaran 170.000 euros, aportats entre altres per la Diputació de Lleida i la Fundació Territori i Paisatge. Aviat es procedirà a reproduir el broc original de marbre alhora que es refarà el mural de l’artista Jaume Minguell, molt deteriorat. 
 
Cessió de particulars i nova xarxa de reg
També avui ja s’han pogut veure les sis columnes de pedra i una pica donades per la família targarina Aloy-Roca, antigament situades en un hort de les Astes de Sant Macari i que ara ornamenten l’accès a la premsa d’oli del segle XVIII. D’altra banda, el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, ha anunciat la fi de les obres d’instal·lació de la xarxa de reg permanent al parc, pressupostades en 150.000 euros i finançades entre la Diputació de Lleida i Obra Social "la Caixa". La xarxa subterrània s’abastirà d’aigües tractades a la depuradora del municipi, una vegada s’executi l’ampliació d’aquesta planta.
 
Una assistència de 4.000 persones
El bon temps ha propiciat una bona assistència de públic a les activitats de l’aplec i unes 4.000 persones s’ha animat a pujar a la serra de Sant Eloi. Petits i grans han gaudit del ball de gegants a càrrec de La Fal·lera Gegantera, l’exhibició canina del Club Agility Tàrrega i el 24è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, el qual ha reunit vuit agrupacions de Ponent. La colla Remembrança de Lleida s’ha proclamat guanyadora d’una prova que puntua per al 34è. Concurs Sardanista Terra Ferma. No hi han faltat les habituals parades de joguines, tot un clàssic, i la rajola commemorativa que els Amics de l’Arbre posen cada any a la venda. La peça d’enguany honora Sant Magí, el qual té una plaça dedicada dins el parc.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: