EL PREMI CAIXA CATALUNYA DE FIRATÀRREGA 2008 RECAU SOBRE LA COMPANYA TARGARINA EFÍMER

   

Un jurat internacional format per professionals de les arts escèniques (Sian Thomas, directora artística de Celebracions de Hat Fair a Winchester; Alberto García, director  general i artístic de l’Umore Azoka-Fira d’Artistes de Carrer de Leioa (Bizkaia); Hans Christian Gimbel, director artístic de KIT, que organitza la Metropolis Biennale a Copenhaguen i Jep Sánchez, director del Teatre Municipal de Girona, ha atorgat per unanimitat el Premi Caixa Catalunya a la millor estrena de carrer de FiraTàrrega 2008 a la companyia Efímer, pel seu espectacle Pop3.

Aquest premi està dotat amb 6.000 euros —una de les majors dotacions econòmiques entre els guardons de fires i festivals europeus— i el jurat internacional l’ha adjudicat a la companyia Efímer d’entre les 15 companyies que hi optaven i que també han estrenat espectacles de carrer en el marc de la Fira.

L’espectacle guanyador, que va ser l’encarregat d’inaugurar aquesta edició de FiraTàrrega, és un muntatge de gran format i ritme trepidant, inspirat en el Pop Art. A través de nou pantalles gegants i mòbils, el muntatge fa una reflexió crítica de la societat de consum actual i dels missatges que a diari ofereixen els mitjans de comunicació i la publicitat. Un treball amb una elaborada dramatúrgia visual, en el qual hi té molt pes específic la composició musical realitzada per Rafel Plana així com el disseny i l’execució pirotècnica de La Companyia del Foc.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: