Concentració en contra dels maltractaments en el Dia Internacional de la No Violència contra les Dones

Unes 150 persones s’han concentrat aquest dimarts a la plaça Major de Tàrrega per a expressar el seu rebuig als maltractaments de gènere, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones.


Concretament han participat a la lectura col·lectiva alumnes dels centres docents IES Alfons Costafreda, IES Manuel de Pedrolo i Col·legi Sant Josep de la localitat, i les següents entitats i institucions: Dones Arrel, Dones La Ginesta de Claravalls, Càritas, Creu Roja, Associació de Persones Afectades de Dolor Crònic, Consell Comarcal de l’Urgell i Ajuntament de Tàrrega. Prèviament, a les 11 del matí, Ràdio Tàrrega ha emès una edició especial del seu programa Amb veu de dona, que també impulsa el consistori.  

Prèviament, la nit d’aquest passat dissabte, el Grup de Teatre BAT va representar al Teatre Ateneu la peça escènica Aurora de Gollada (o el Rosari de l’Aurora) davant uns 150 espectadors. L’obra plasma el drama que viu una dona maltractada que es presenta a la comissaria de policia per denunciar el seu propi assassinat. A taquilla es van recaptar 710 euros, destinats a La Marató de TV3. També durant la tarda, l’Espai MerCAT va acollir un taller de jocs didàctics per a infants anomenat Juguem contra la violència!.
 
Xerrades als col·legis
Aquestes activitats s’inscriuen dins el Mes de la No Violència contra les Dones, organitzat des de l’Ajuntament. El cicle també adreça un seguit de xerrades als escolars targarins a càrrec del Servei d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra. Ja s’han fet sessions informatives al Col·legi Sant Josep (dia 7), l’Escola Pia (dia 14) i l’IES Manuel de Pedrolo (dia 21). La darrera conferència es farà aquest divendres 28 de novembre a l’IES Alfons Costafreda.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: