Conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat per construir el pàrquing de camions

L’Ajuntament de Tàrrega té previst de sotmetre a votació en la sessió del Ple d’aquest dilluns el protocol de col·laboració entre el consistori i el Govern català que permetrà la construcció del pàrquing de camions de la localitat. El vistiplau del document, amb la seva posterior signatura, suposarà la culminació de les negociacions entre ambdues parts per fer realitat aquest equipament.


El conveni estableix la cessió gratuïta a la Direcció General del Transport Terrestre d’un terreny de titularitat municipal que suma 15.000 m2, ubicat a l’oest del polígon La Canaleta i al peu de l’autovia A-2. El mateix text estipula que la Generalitat assumirà el cost de la redacció i execució del projecte, el qual es calcula en 1,5 milions d’euros. S’estima també que l’àrea d’estacionament tindrà una capacitat per a 110 vehicles pesants. Prèviament, l’Ajuntament ja ha elaborat un estudi de viabilitat del futur pàrquing descrivint les condicions econòmico-socials de l’entorn territorial a què donarà servei.


Prèviament s’han aprovat la urbanització i la reparcel·lació del PAU 4

La construcció del nou aparcament de vehicles de transport requerirà prèvia o simultàniament la urbanització del sector industrial on s’ubicarà, el PAU 4 del polígon La Canaleta, de 28.000 m2. La Regidoria d’Urbanisme ja té aprovats el projecte d’urbanització i la reparcel·lació de les finques que afecten a quatre propietaris, entre els quals figura l’Ajuntament. Les obres de tot aquest sector, amb un pressupost de contracta de 706.200 euros, podrien iniciar-se cap a mitjans de l’any 2009. Quan entri en servei el pàrquing, Tàrrega posarà fi a l’estacionament de camions als carrers de la ciutat, amb les consegüents molèsties d’espai i de sorolls que aquesta situació genera als veïns. La gestió d’aquest servei públic sortirà a concurs per part del Govern català. El consistori mantindrà reunions amb associacions representatives del sector per potenciar l’ús de l’equipament.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: