Exposició “Tous sobre blanc”, de l’artista lleidatà Benjamí Tous

Del 5 de desembre al 5 de gener, Isis fons d’art acollirà l’exposició "Tous sobre blanc", de l’artista lleidatà Benjamí Tous. L’exposició romandrà oberta al públic de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 hores i dissabtes i diumenges de 10.30 a 13.30 hores i de 17.30 a 20.00 hores.

Benjamí Tous neix l’any 1949 a Almacelles. Vint anys més tard estudia a l’Escola d’Arts i Oficis de Tàrrega i posteriorment cursa Dibuixos Animats a l’Escola d’Arts i Oficis de Madrid. L’any 1983 es llicencia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona en l’especialitat de Pintura.

La sèrie que durant aquest mes estarà exposada a la galeria Isis és precisament una recuperació i una redescoberta d’aquest moment pictòric, els dels anys vuitanta, quan Tous estava a la Facultat de Belles arts.

"Tous sobre blanc" és, en paraules del seu creador, una explosió de llibertat. Sobre teles blanques de gran format descobrim petits elements que volen, formes intencionadament abstractes que esdevenen de vegades marcadament figuratives, expressades amb els colors que Tous ja va utilitzar aquells anys vuitanta (els colors primaris), i ampliant la gama, en aquesta nova sèrie, amb els colors bonics com ell anomena (rosa, groc llimona, verd clar, blau cel) i els colors Nuri (grisos, blaus trencats i ocres).

Tous es mostra satisfet amb el retorn a aquesta època de llibertat, una sensació que aconsegueix contagiar a l’observador.

Isis fons d’art s.l.
Governador Padules, 10
25300 TÀRREGA (Lleida)
Web: http://www.isis.cat/ mail: info@isis.cat

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: