L’Ajuntament de Tàrrega obre una oficina per atendre afers socials

L’Ajuntament de Tàrrega ha obert les portes d’una nova oficina d’atenció al públic per atendre exclusivament afers de temàtica social. Aquest punt de serveis a la ciutadania s’ha posat en funcionament a la plaça de les Nacions sense Estat aprofitant les dependències de titularitat municipal que antigament ocupava la Policia Local, traslladada de fa uns mesos al quarter del carrer de La Pau.


L’oficina aplega tres estances que sumen 60 m2 on s’han invertit 6.500 euros en tasques de pintura i adquisició de mobiliari. A més, aquest indret de Tàrrega es consolida com a pol de serveis ja que també s’hi troben l’estació d’autobusos i un taulell del Departament de Governació i Administracions Públiques. Aquesta nova oficina municipal de Tàrrega atendrà qüestions vinculades a les regidories d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat, les quals fins ara no tenien un punt específic d’atenció al públic. A més, Acció Social incorpora aquí el Servei d’Atenció al Nouvingut (SAN), que fins fa unes setmanes desenvolupava la seva tasca als baixos de la Casa Consistorial.
 
Més espai, més serveis: Participació d’Infants Nouvinguts en Activitats del Lleure
A les habituals funcions del SAN, basades en l’atenció i assessorament a les persones que es donen d’alta al padró del municipi, s’hi suma ara una altra branca d’acció: la Participació d’Infants Nouvinguts en Activitats del Lleure (PINALL). Aquest pla promourà la integració dels fills de famílies d’origen estranger a través de les activitats extraescolars que brinda la ciutat: educatives, esportives i d’oci en general. L’Ajuntament de Tàrrega potencia així l’atenció al col·lectiu dels nouvinguts, que suposa actualment un 23,8% dels inscrits al padró municipal. La capital de l’Urgell guanya una mitjana de 442 nous residents cada any i el principal factor que ha contribuït a aquesta situació ha estat la immigració, per damunt del creixement vegetatiu de la població. A hores d’ara, Tàrrega és lloc de residència de 4.024 persones d’origen estranger i hi conviuen 65 nacionalitats diferents. A banda de l’autòctona, les comunitats més nombroses són la marroquina (1.144 persones) i la romanesa (893 persones).

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: