L’Ajuntament de Tàrrega ubicarà el Parc de Nadal en espais urbans del centre (actes)

El Parc de Nadal de Tàrrega enceta enguany una nova etapa marcada per un canvi significatiu d’ubicació: els espais urbans adjacents a la plaça de les Nacions sense Estat i la riba del riu Ondara, en ple centre de la ciutat, seran el seu nou emplaçament.


Per tant, les aules de l’IES Manuel de Pedrolo (que actualment són objecte d’obres) deixaran d’acollir després de 22 anys aquest lloc d’esbarjo pensat per als joves de casa durant les vacances escolars nadalenques. Mitjançant aquest trasllat, el 23è. Parc de Nadal de Tàrrega no només renovarà la seva fesomia sinó que a més s’integrarà al teixit urbà de la localitat i contribuirà a dinamitzar la zona comercial en plena època de festes. D’altra banda, la Regidoria de Cultura eixampla la franja d’edat dels assistents i impartirà una sèrie d’activitats juvenils adreçades als adolescents, a més de les ja clàssiques propostes per als infants. El nou model de parc suposarà una despesa rècord de 60.000 euros i romandrà obert del 27 de desembre al 4 de gener, de 4 de la tarda a 8 del vespre. El control d’accés als recintes es farà mitjançant un sistema de polseres.
 
Circuit d’aventures al Reguer
Un dels trets que definiran el nou Parc de Nadal de Tàrrega serà la transformació de part de la riba del riu Ondara en un circuit d’aventures amb tirolina, ràpel i recorregut dalt de ponis i ruquets. A la vegada s’aprofitarà el rocòdrom ja existent en un dels murs del riu, amb la col•laboració de l’Agrupació Excursionista de l’Urgell i l’Agrupament Escolta Mestre Güell-Roger de Llúria. Aquesta oferta lúdica es localitzarà entre els carrers del Talladell i Migdia, al costat de l’estany dels ànecs. El Parc comptarà amb uns altres cinc punts que combinaran superfície a cobert i a cel obert: la plaça de les Nacions sense Estat, una gran carpa instal•lada també en aquest indret, l’Espai MerCAT, l’Espai Fassina i la Sala Marsà. Tot l’itinerari es senyalitzarà i decorarà amb panells, llums i so.
 
Una carpa dedicada al circ
La plaça de les Nacions sense Estat albergarà una carpa que es dedicarà al món del circ i on es concentraran malabars, acrobàcies, llits elàstics i inflables. A l’exterior de la plaça es podrà gaudir d’atraccions com el tren de la bruixa i a l’Espai Fassina d’un circuit de motos petites. Per la seva part, l’Espai MerCAT aplegarà al seu interior dues ludoteques i tallers de manualitats com fang, maquillatge, cistelleria, polseres,… Els bucs d’assaig situats als baixos de l’edifici seran el marc idoni per activitats musicals per a nens i nenes a partir de 7 anys com els tallers de gralla, batukada, rumba, rock i karaoke.
 
La Ciutat Gegantera 2009, també present al Parc
Habitual escenari d’exposicions, la Sala Marsà esdevindrà per uns dies el marc idoni per a tallers que estimularan la creativitat dels joves, com pintura o construcció de capgrossos. Aquesta última opció no és fortuïta, ja que Tàrrega vol difondre d’aquesta forma la seva condició de Ciutat Gegantera 2009. A més, els dies 28 i 29 de desembre, petits i joves tindran ocasió de participar en un taller de muntatge fotogràfic amb els gegants de Tàrrega com a protagonistes, el qual tindrà lloc al vestíbul de la Casa Consistorial. Espectacles d’animació i cinema completaran el programa.
 
Activitats paral•leles

Dissabte 27 de desembre, a les 6 de la tarda, a la carpa de circ
Inauguració oficial amb espectacle d’animació a càrrec de Vatua l’Olla i lliurament de premis del concurs del cartell del Parc
 
Diumenge 28 de desembre
· Taller de muntatge fotogràfic amb els gegants de Tàrrega i l’artista Josep Bou (de 4 tarda a 8 vespre, a la Casa Consistorial)
· Taller de castellers amb els Margeners de Guissona (de 4 tarda a 8 vespre, a la carpa de circ)
 
Dilluns 29 de desembre
· Taller de muntatge fotogràfic amb els gegants de Tàrrega i l’artista Josep Bou (de 4 tarda a 8 vespre, a la Casa Consistorial)
· Recollida de cartes del Patge Kassam (de 5 tarda a 8 vespre, al Palau dels Marquesos de la Floresta)
 
Dimarts 30 de desembre
· Espectacle d’animació itinerant amb Xanques i Talons (a les 6 de la tarda)
· Recollida de cartes del Patge Kassam (de 5 tarda a 8 vespre, al Palau dels Marquesos de la Floresta)

Dimecres 31 de desembre, a les 4 de la tarda, a Cinemes Majèstic
Tarda de cinema amb les pel•lícules Wall•E i Viaje al Centro de la Tierra

Divendres 2 de gener, a les 5 i a les 6 de la tarda
Cercavila amb BatBATuka
 
Dissabte 3 de gener, a les 6 de la tarda
· Cercavila amb la presentació dels dos nous capgrossos de Tàrrega, la Rosalia i el Pio. Amb l’Associació Guixanet, Grallers de la · Barra i La Fal·lera Gegantera. Xocolatada per a tothom.
 
Diumenge 4 de gener, a les 6 de la tarda
Gran espectacle de cloenda Moon Space amb la Cia. Festuc

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: