Tàrrega renovarà les Juntes de Districte mitjançant assemblees veïnals a partir del febrer

L’Ajuntament de Tàrrega convocarà assemblees veïnals del 10 al 26 de febrer amb l’objectiu de renovar les sis Juntes de Districte de la ciutat, òrgans consultius que es van constituir l’any 2005. Transcorreguts quatre anys i per segona vegada, el consistori fa una crida popular tant per assistir i votar en les reunions com per presentar-se com a candidats a integrar les juntes.


Per això, ja s’han distribuït 6.000 fulletons als domicilis on s’informa de les convocatòries adjuntant també el text íntegre del nou Reglament de Participació Ciutadana, recentment modificat i aprovat. En cadascuna de les respectives assemblees, els veïns dels sis districtes tindran l’oportunitat d’elegir per votació els set components de la seva junta d’entre els candidats que es presentin. Prèviament, els esmentats candidats podran adreçar-se als assistents per exposar les seves idees. Amb posterioritat a la reunió, les juntes elegiran d’entre els seus membres el càrrec de portaveu.
 
Assistència a les comissions informatives de l’Ajuntament
En aquesta segona etapa de les Juntes de Districte, l’Ajuntament de Tàrrega vol reforçar el seu paper d’interlocutor veïnal amb l’administració local i en aquest sentit ha introduït un seguit de modificacions al Reglament de Participació Ciutadana. D’una banda, els representants veïnals a les comissions informatives del consistori es designaran a través del Consell Municipal de Participació Ciutadana, els membres del qual procediran de les Juntes de Districte. Per altra part, es contempla la creació de tres comissions sectorials paral·leles: Finances i Promoció Econòmica; Urbanisme i Serveis Municipals; Serveis Personals i Benestar. En cadascuna debatran els regidors de l’àrea corresponent, dos membres de cada Junta de Districte i altres ciutadans interessats en aquests àmbits. La voluntat és constituir uns grups de treball sòlids que generin propostes d’interès general per al municipi.
 
Calendari d’assemblees, totes a les 9 de la nit
Districte Carme · Dimarts 10 de febrer, al CEIP Jacint Verdaguer
Districte Nord · Divendres 13 de febrer, al CEIP Àngel Guimerà
Districte Sud · Dimarts 17 de febrer, a l’IES Manuel de Pedrolo
Districte Centre · Dijous 19 de febrer, a l’Espai MerCAT
Districte Ponent · Dimarts 24 de febrer, a l’Escola d’Art Ondara
Districte Llevant · Dijous 26 de febrer, al pavelló del Club Natació Tàrrega

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: