Actes de la festa dels Tres Tombs de Sant Antoni i Mercat Tradicional

La tradició dels Tres Tombs en honor a Sant Antoni Abat reapareixerà de nou a Tàrrega aquest proper diumenge, dia 25 de gener. La desfilada de carrosses i muntures a la plaça del Carme serà altre cop la principal protagonista d’una jornada festiva en què la ciutat recordarà amb nostàlgia les tasques antigues del camp i homenatjarà el món de la pagesia.


De la seva organització s’encarrega la centenària Societat de Sant Antoni Abat, integrada per pagesos i ramaders de la zona, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega. Aquest és el programa de la celebració:
 
Cercavila i recepció del pendonista, a 2/4 d’11 del matí
El pròleg de la festa arrencarà a 2/4 d’11 del matí, quan les carrosses i genets participants es concentraran a l’avinguda Onze de Setembre per donar la benvinguda al pendonista, procedent enguany de Rocafort de Vallbona. La Patolea amenitzarà també una petita cercavila per rebre el pendonista. Mentre, i per anar escalfant l’ambient, els targarins batBATuka oferiran una altra cercavila a la plaça del Carme, a 2/4 de 12 del migdia, amenitzant el mercat tradicional.
 
Benedicció i Tres Tombs, a 2/4 d’1 del migdia
A 2/4 d’1 del migdia, la comitiva sortirà de la plaça de Sant Antoni, un cop hagi rebut la tradicional benedicció, i es dirigirà cap a la plaça del Carme, on es concentra habitualment el gruix de públic. A més de les muntures, els centres escolars de la localitat i diferents agricultors de la zona participaran als Tres Tombs amb les seves carrosses que solen reproduir escenes de la vida rural o ironitzar sobre aspectes diversos de l’actualitat. Els organitzadors premien les millors creacions en les dues categories de tema agrícola i tema lliure. A la desfilada també hi prendran part La Fal·lera Gegantera, celebrant el títol de Ciutat Gegantera 2009, i l’Agrupament Escolta Mestre Güell·Roger de Llúria, entitat que commemora el seu 50è aniversari.
 
Mercat artesanal de Sant Antoni, durant la jornada
El públic té l’oportunitat de passejar-se pel mercat de Sant Antoni, també a la plaça del Carme, durant la jornada. Aquí es posarà a l’abast del públic una extensa varietat de productes d’alimentació naturals i artesanals. El mercat inclourà demostracions d’antics oficis del camp: es podrà veure com treballa una filadora, un serraller, un picapedrer, un cisteller o un teuler.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: