El Museu Comarcal de l’Urgell, a Tàrrega, inaugura la mostra fotogràfica Etiòpia amb ulls propis

A partir del divendres 6 de febrer a les 7 de la tarda al Museu Comarcal de l’Urgell (Carrer Major, 11) · Tàrrega. Oberta fins al dia 22 de febrer
 
Etiòpia amb ulls propis és un recull de quinze fotografies realitzades per un grup de nens i nenes orfes del país africà, de 14 a 18 anys, juntament amb una selecció de tres revistes on els mateixos autors descriuen (en anglès) la realitat que es viu al seu poble, Wukro.


Els autors d’aquestes imatges són joves que, de petits, van perdre els seus pares per les epidèmies (bàsicament de sida i tuberculosi) o pel conflicte bèl·lic entre Etiòpia i Eritrea. Tots ells van participar durant el juliol de 2008 en un curs intensiu de fotografia impartit pel fotoperiodista Albert González, resident a Tàrrega.
 
Durant la primera setmana, els participants d’aquest projecte solidari van aprendre a utilitzar les càmeres digitals que se’ls va facilitar i les tres setmanes següents van elaborar reportatges sobre la dura realitat que els envolta. L’objectiu és que els mateixos protagonistes de la injustícia que es viu al Tercer Món puguin oferir, amb un registre periodístic, el seu propi punt de vista sobre l’entorn que sofreixen. L’exposició, de caràcter itinerant, inclou un petit autorretrat i un perfil biogràfic de cada autor. Tot això s’acompanya de música ambient amb cançons etíops. El projecte ha estat finançat pels ajuntaments de Tàrrega i Cervià de les Garrigues, Grup Segre, Àrids Romà, Fotollum i el Col·lectiu de Suport a Ángel Olarán.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: