Tàrrega inicia l’execució d’obres finançades amb el Fons Estatal d’Inversió Local

La primera actuació que ja es du a terme és la millora de l’accessibilitat en carrers del Districte Nord, amb un pressupost de gairebé 30.000 euros i adjudicada a un contractista local. 
L’Ajuntament de Tàrrega executa aquests dies les primeres obres que es finançaran amb els 2.745.973 euros provinents del Fons Estatal d’Inversió Local, els ajuts que el Govern central concedeix als consistoris per generar ocupació. Concretament, dels 18 projectes urbanístics presentats per la capital de l’Urgell, el primer que ja es materialitza correspon a la millora de l’accessibilitat en diferents punts de la via pública al Districte Nord, sumant una despesa de 29.287 euros. Aquesta quantitat es destinarà a la  supressió de barreres arquitectòniques als carrers d’Enric de Càrcer, Sant Pelegrí, Arquitecte Florensa i Berenguer IV. L’adjudicatari dels treballs ha estat una empresa local, la qual ha donat feina a dues persones que es trobaven a l’atur, una de les condicions dels ajuts anticrisi. L’adjudicació s’ha resolt per contractació directa en tractar-se d’una obra menor, procediment que l’Equip de Govern ha repetit en altres quinze projectes del "pla Zapatero", d’import similar i atorgats per tant a constructors del municipi.
 
13 contractistes locals s’adjudiquen setze obres
En aquest sentit, 23 firmes locals van presentar ofertes, de les quals 13 s’han endut l’execució de setze projectes. La Regidoria d’Urbanisme confia que tots aquests treballs s’endegaran durant el mes de febrer. De fet, després de les del Districte Nord, és previst que entre dilluns i dimarts es doni el tret de sortida a les obres d’accessibilitat al Districte Ponent. Entre els esmentats setze projectes també figuren la urbanització de voreres al carrer de Joan Tous, l’ampliació de les voreres del carrer de Comabruna, la reconstrucció dels rentadors de l’Hort del Barceloní, la consolidació de les restes del castell medieval i la supressió de barreres arquitectòniques en diferents punts del casc urbà. Els sis pobles agregats també es beneficiaran de petites actuacions urbanístiques.

El nou pàrquing municipal ja a concurs i el carrer de Pau Casals aviat es resoldrà amb procediment negociat
A banda de les setze actuacions d’obra menor que s’han adjudicat per contractació directa, bona part dels ajuts que percebrà l’Ajuntament de Tàrrega a través del Fons Estatal d’Inversió Local es destinaran als dos projectes restants: la construcció del nou pàrquing de l’avinguda Catalunya (2.100.000 euros) i la prolongació del carrer de Pau Casals (207.000 euros). En el primer cas se segueix el procediment de concurs públic, a licitació des del passat 29 de gener. El termini de presentació de pliques finalitzarà el proper 13 de febrer. Pel que fa a la construcció d’un nou tram de 130 metres lineals del carrer de Pau Casals, el qual donarà accés al futur CEIP Maria Mercè Marçal, s’ha optat per un procediment negociat. Precisament, demà dilluns finalitza el termini per fer arribar les ofertes per optar a l’execució d’aquesta obra.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: