L’Ajuntament de Tàrrega subvencionarà la restauració de construccions rurals de pedra seca

L’Ajuntament de Tàrrega treballa aquests dies en la redacció d’una nova ordenança que regularà l’atorgament de subvencions per a restaurar construccions rurals de pedra seca i de tàpia. La línia d’ajuts farà referència sobretot a les cabanes de volta i marges que es troben dins el terme municipal, fruit de l’activitat agrària d’antany. Mentre els marges i parets servien per delimitar les propietats, les cabanes aixoplugaven animals, eines o els mateixos pagesos.


Amb aquesta iniciativa, el consistori targarí vol ara contribuir a conservar aquests elements, la majoria centenaris, com a signe d’identitat del territori. Si bé encara no se’n pot concretar la quantitat, la Regidoria d’Urbanisme reservarà una partida del pressupost de l’any 2009, pendent d’aprovació, per satisfer les possibles subvencions.    
 
Els ajuts de l’ens local als propietaris que s’acullin a l’ordenança seran tant tècnics, prestant assessorament sobre la memòria d’obra, com econòmics, sufragant fins a un 40% del pressupost a fons perdut amb una quantia màxima de 3.000 euros. Així mateix, s’abonarà també un altre 3% que servirà per a finançar l’impost d’obres. La Regidoria d’Urbanisme farà un seguiment posterior de l’actuació i els beneficiaris rebran les subvencions una vegada finalitzats els treballs. Es preveu que l’ordenança s’aprovi el mes vinent i que es puguin tramitar les sol·licituds abans del 31 d’octubre d’enguany. Val a dir que no hi podran concórrer les restauracions d’elements que puguin veure’s afectats pel desplegament futur del canal Segarra – Garrigues. El terme municipal de Tàrrega té una extensió de 88 km2 i alberga un bon nombre de cabanes i marges de morfologia rural.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: