FIRATÀRREGA SELECCIONA LA JOVE COMPANYIA PONTEN PIE PER AL SEU LABORATORI DE CREACIÓ

El projecte seleccionat en la convocatòria del Laboratori de Creació FiraTàrrega’09 ha estat “Copacabana” de la jove companyia catalana Ponten Pie que dirigeix Sergi Ots. La companyia residirà a Tàrrega durant les setmanes prèvies a la Fira d‘enguany per crear l’espectacle que s’estrenarà durant el certamen.


Segons el director artístic de la Fira, Jordi Colominas, “aquest projecte, liderat per un creador molt jove, però que ja ha tingut l’oportunitat de fer-se un bon currículum, combina el món del teatre i el de la cuina i explora el món dels sentits”.

Els Laboratoris de Creació de FiraTàrrega

Els Laboratoris de Creació són una línia de suport a aquells artistes que vulguin proposar i dur a terme noves dramatúrgies pensades per a espais no convencionals. D’aquesta manera, FiraTàrrega vol impulsar els processos creatius de les companyies emergents.  L’any passat ja es va desenvolupar amb èxit una experiència pilot en aquest camp que va anar a càrrec de la Reial Companyia de Teatre de Catalunya amb l’espectacle, “Kurva”, creat en residència a Tàrrega.

En la convocatòria 2009 dels Laboratoris s’hi han pogut presentar totes les companyies amb residència administrativa a Catalunya i la direcció artística del certamen ha valorat aquells projectes que “aposten pels espais no convencionals i plategen una nova relació entre l’actor i l’espectador”. Uns projectes que es “preocupen per ampliar la mirada, per treballar en espais insòlits i que s’interessen per la investigació i el risc que això comporta”.

La companyia escollida gaudeix de tot el suport de FiraTàrrega. En concret, la Fira atorga un ajut econòmic de 3.000 euros per a la producció de l’espectacle, facilita la realització a Tàrrega d’una residència creativa per un període màxim de tres setmanes durant els mesos de juliol o agost i, entre altres accions de suport, programa l’estrena de l’obra en el marc de FiraTàrrega 2009.

Durant la residència creativa, la companyia gaudeix de tot el suport tècnic, logístic i promocional de tots els departaments de la Fira. La Fira vol reafirmar d’aquesta manera el seu caràcter de ‘territori creatiu’ i la seva voluntat de donar suport a les companyies emergents.

Els comentaris estan tancats.