Xifra rècord d’abonaments bonificats per a residents i comerciants al pàrquing municipal soterrat de Tàrrega

El pàrquing municipal soterrat de Tàrrega, situat a la plaça de les Nacions sense Estat i amb 194 llocs de zona blava, va expendre durant l’any 2008 uns 132 abonaments de llarga durada i pupil·latge. D’aquesta quantitat, 125 corresponen a tiquets bonificats amb descomptes per a residents, comerciants, treballadors i professionals que viuen o treballen al centre urbà de la localitat.

És una xifra rècord en aquest tipus d’abonaments i suposa un 64% del total de places disponibles. La recaptació en aquest espai ascendí a 48.250 euros (un augment del 17,6% respecte l’any anterior). Aquestes són dades que es desprenen del balanç sobre l’ús de les places d’estacionament restringit a Tàrrega elaborat per l’empresa concessionària. L’informe es fa públic coincidint gairebé amb l’adjudicació, prevista per al proper dilluns, de la construcció del segon pàrquing municipal subterrani, ubicat a l’avinguda de Catalunya. Amb un cost de 2.100.000 euros, la infraestructura es finançarà íntegrament amb els ajuts provinents del Fons Estatal d’Inversió Local i disposarà de 238 places, esdevenint l’equipament municipal d’aquestes característiques amb més capacitat.
 
La zona blava a cel obert genera 2,1 euros d’ingrés mitjà al dia per plaça
Pel que fa a la zona blava localitzada a cel obert, va generar durant l’any 2008 una rotació mitjana diària per plaça de 3,2 vehicles i un ingrés mitjà diari per plaça de 2,1 euros. L’ocupació d’aquests 387 llocs d’estacionament restringit fou del 40,4%, xifra similar al 42% de l’any passat. Els ingressos derivats s’han situat en 207.432 euros, amb un augment del 8,5% en relació a l’any 2007. Val a dir que a partir de l’exercici 2008 s’aplicà a les taxes un augment del 10% i que actualment aparcar mitja hora en zona blava a Tàrrega costa 0,30 euros i una hora 0,56 euros. Segons aquest informe, de gener a desembre es van tramitar 5.387 denúncies a causa d’infraccions com no posar el tiquet (3.772), no deixar-lo en lloc visible (91) o sobrepassar el temps (1.524). Val a dir que en aquests còmputs s’han exclòs els 22 nous llocs de zona blava que van entrar en servei el mes d’agost al carrer d’Alonso Martínez.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: