L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament inverteixen més de 4 milions d’euros per ampliar la depuradora de Tàrrega

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ha iniciat recentment les obres d’ampliació de l’estació depuradora de Tàrrega, a la comarca de l’Urgell. Aquesta actuació tindrà un cost superior als 4 milions d’euros, finançats conjuntament per l’ACA (60%) i l’Ajuntament de Tàrrega (40%). És previst que les obres finalitzin en un període d’onze mesos.

En aquesta depuradora, que està en servei des de 1993, es millorarà la instal•lació existent mitjançant l’ampliació del pretractament, la construcció d’un nou reactor  biològic i d’un decantador secundari, aixím com també la millora i ampliació de la línia de tractament de fangs. Pel que fa a la capacitat de tractament de la instal•lació, aquesta gairebé es triplicarà, passant dels 2.640 m3/dia actuals fins els 6.800 m3/dia. L’ACA calcula que la capacitat de tractament de la depuradora correspondrà a una població de 40.000 persones.

El nivell de tractament també es millorarà, ja que la nova instal•lació permetrà la reducció del nitrogen i poder donar compliment, així, als nous requeriments de la Directiva marc de l’aigua per al 2015. Les obres es faran dins el recinte actual de la planta, la qual ocupa una superfície de 12.700 m2. L’aigua tractada es retorna al riu Ondara, fet que contribueix a la millora sanitària i mediambiental d’aquesta conca.

Sanejament a Catalunya

El Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: