115 colles ja s’han inscrit a la celebració de Tàrrega · Ciutat Gegantera 2009

Quan encara falten dos mesos i mig perquè Tàrrega celebri els seus actes en qualitat de Ciutat Gegantera 2009, ja han formalitzat la seva inscripció unes 115 colles d’arreu de Catalunya, el País Valencià i la Franja d’Aragó. Els amfitrions de la trobada, La Fal·lera Gegantera i la Regidoria de Cultura, valoren positivament el ritme d’adhesions i estimen que d’aquí al maig es podrien assolir les 200 inscripcions.


De les 115 colles geganteres que ja han confirmat la seva assistència, 73 són de les comarques de Barcelona, 17 de Lleida, 17 de Tarragona i 3 de Girona. També consta una agrupació procedent de la població de Benicarló (País Valencià) i una altra de Fraga (Aragó), a més de les 3 que habitualment representen l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Tàrrega celebrarà els dies 29, 30 i 31 de maig el seu títol de Ciutat Gegantera 2009 amb un extens programa d’activitats populars i tradicionals, esdevenint el punt de trobada per excel·lència dels gegants i capgrossos. Entre altres propostes, el programa inclou la inauguració d’un monument commemoratiu, cercaviles i concerts, i no hi faltaran les plantades de gegants, que s’esperen multitudinàries.
 
Continua la crida per fer de voluntaris
Paral·lelament, Tàrrega continua la crida entre la ciutadania per exercir de voluntaris durant els tres dies de la festa. Aquestes persones, de forma desinteressada, hauran d’acompanyar i guiar les colles geganteres o donar suport als punts d’informació i avituallament, entre altres senzilles tasques. De moment, s’han inscrit uns 60 voluntaris, però se’n precissen més. El proper dia 2 d’abril, al Teatre Ateneu, tindrà lloc una assemblea de voluntaris i col·laboradors convocada per La Fal·lera Gegantera i l’Ajuntament de Tàrrega en què es donarà a conèixer tota la informació logística que requerirà la trobada.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: