L’Ajuntament col•labora amb el CAP del municipi per receptar activitat física als pacients

Dissenyen un conjunt de rutes dins el casc urbà per recórrer a peu, a més de sessions de manteniment
 
L’Ajuntament de Tàrrega col•labora amb el Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi per a desenvolupar el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), impulsat per la Generalitat de Catalunya. Aquest és un programa sanitari, de caràcter pioner, en què els facultatius de l’ambulatori recepten exercici físic als pacients, en lloc de fàrmacs, per a prevenir malalties cardiovasculars a causa del sedentarisme o l’obesitat.


El Patronat Municipal d’Esports i la Regidoria de Salut participen a la iniciativa i en aquest sentit impartiran de maig a octubre tres sessions per setmana de gimnàstica de manteniment a les instal•lacions del pavelló municipal. Els interessats hauran d’abonar una quota mensual de 6 euros. Tècnics d’INEF supervisaran aquestes sessions alhora que els inscrits també rebran un control mèdic periòdic. De moment, una trentena de persones s’han avingut a participar al programa PAFES a Tàrrega.
 
Rutes urbanes a peu
Paral·lelament, també en el marc del PAFES, l’Ajuntament de Tàrrega ha dibuixat set rutes de passeig a peu per l’interior del casc urbà per aquelles persones que vulguin fer exercici tot caminant. Són itineraris d’entre 1,4 i 5,2 quilòmetres que es detallen en un fulletó informatiu editat pel Patronat Municipal d’Esports i que també s’han senyalitzat en diferents plafons instal·lats en indrets com, per exemple, el Parc Esportiu del Reguer.
 
A viure com cal, exercici per a la gent gran
L’aplicació del PAFES també es complementa amb una altra activitat que el Patronat Municipal d’Esports ja endegà l’any passat i que ara continua amb èxit. És el cicle de sessions de gimnàstica suau anomenat A viure com cal, destinat a persones majors de 60 anys. És una proposta d’activitat física que propicia l’endarreriment de problemes associats amb l’edat.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: