Conscienciació i pedagogia ecològica centren la 10a. Fira del Medi Ambient de Tàrrega

Tàrrega ha tancat una setmana d’activitats de conscienciació ecològica amb la celebració aquest diumenge de la seva 10a. Fira del Medi Ambient, la qual ha congregat uns 5.000 visitants.

El certamen ha transformat la plaça de les Nacions sense Estat en un espai pedagògic per a tota la família amb l’alimentació natural i la biodiversitat com a principals eixos temàtics. Dins el recinte s’han posat a l’abast del públic una trentena d’estands sectorials, tallers participatius, exposicions i degustacions gastronòmiques d’Slow Food Terres de Lleida. Entre les propostes, han destacat un tast de caragols criats en vivers ecològics, un circuit de vehicles elèctrics, una ludoteca d’aigua o una mostra integrada per 50 nius naturals de diferents espècies d’aus.
 
Esgotats els records de l’Om de la Plana
L’Ajuntament de Tàrrega ha aprofitat el marc de la fira per recordar l’Om de la Plana, l’arbre monumental de la ciutat que morí fa uns mesos a causa del pas del temps i la grafiosi. Malgrat que el seu tronc encara es conserva dempeus al seu emplaçament de sempre, la Regidoria de Medi Ambient ha volgut perpetuar el seu record en forma de petites figures realitzades a partir de la pròpia fusta tallada de les seves branques. Se n’han fet 230 unitats que s’han esgotat en unes poques hores. Com ja es va dir, les peces reprodueixen l’Om de la Plana segons una idea original de l’escultor targarí Miquel Gascón i han estat elaborades pel Centre de Formació la Solana.
 
Presència de la periodista Tana Collados
Per la seva part, el Grup d’Ecologia i Medi Ambient (GEMA) ha posat l’accent en les herbes aromàtiques autòctones mentre que els Amics de l’Arquitectura Popular han reivindicat les construccions de pedra seca típiques de les contrades de Ponent, entre altres aportacions d’entitats i associacions. La 10a. Fira del Medi Ambient de Tàrrega ha comptat també amb la presència de la periodista Tana Collados, especialitzada en alimentació, qui ha inaugurat oficialment el certamen.
 
Neteja popular del riu Ondara
Del ventall d’activitats que Tàrrega ha convocat durant els últims dies dins la Setmana del Medi Ambient, en sobresurten dues que van tenir lloc ahir dissabte. D’una banda, una quinzena de voluntaris de totes les edats van participar en una campanya de neteja de la llera del riu Ondara al seu pas per l’interior de la ciutat. Es van retirar tot tipus de residus, sobretot papers i envasos, que van omplir fins a vint bosses de brossa de gran tamany. I de l’altra, es van organitzar quatre visites guiades a l’abocador comarcal i la planta de compostatge de l’Urgell. Un centenar de persones van gaudir d’aquest itinerari en què s’explicà com es tracten els residus inorgànics a l’abocador i els orgànics a la planta de compostatge, alhora que s’insistí en la necessitat de separar correctament la br

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: