El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega sotmet a votació l’entesa amb operadores i ciutadania que consensuarà els nous emplaçaments d’antenes de telefonia mòbil

L’Ajuntament de Tàrrega té previst de subscriure durant aquesta setmana el document que consensuarà amb operadores, representants veïnals i agents econòmics els emplaçaments definitius d’antenes de telefonia mòbil dins el municipi.


És l’anomenat Pla Local per al Desplegament de les Infraestructures de Telefonia Mòbil al Sòl Urbà de Tàrrega, fruit del pla Gecodit impulsat des del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona, i en el qual participen a mode d’experiència pilot unes altres cinc localitats a més de la capital de l’Urgell. El consistori targarí sotmetrà a votació el text durant la sessió extraordinària del Ple d’aquest dilluns 22 de juny (a les 9 del vespre, a la Casa Consistorial). Si rep llum verda, la signatura de l’Ajuntament es podria escenificar el dia 25 de juny al costat de les altres ciutats incloses al Gecodit. A més de l’alcalde Joan Amézaga, és previst que rubriquin el document les empreses Telefónica Móviles, France Telecom (Orange) i Vodafone; entitats locals de representació veïnal; i la Cambra de Comerç i Indústria de Tàrrega. Com a principal eix, el conveni fixarà les condicions de col·laboració entre Ajuntament i companyies de telecomunicacions per garantir la cobertura del servei de telefonia mòbil i legalitzar les instal·lacions actuals i futures.
 
Antenes en edificis públics i modificació del POUM
Amb l’aprovació d’aquesta mesura de consens, Tàrrega garantirà la cobertura de telefonia mòbil en el nucli urbà ubicant les antenes de forma definitiva en tres edificis públics municipals: la Casa Consistorial (plaça Major), el Centre d’Entitats (carrer del Segle XX) i la Farinera Balcells (carrer Indústria), si bé aquesta última opció resta pendent de l’autorització d’Adigsa en projectar-s’hi habitatges socials. També s’adquireix el compromís de cercar dos emplaçaments més a les zones nord i sud del casc urbà. Les bases d’antenes seran compartides entre les tres operadores esmentades, les quals elaboraran estudis d’impacte visual perquè les estacions es mimetitzin amb l’entorn, requisit legal en tractar-se d’eficis catalogats dins el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic. També amb la finalitat de regularitzar aquest tipus d’instal·lacions, l’Ajuntament de Tàrrega iniciarà en breu els tràmits administratius per modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal tant pel que fa als usos permesos en els immobles (fins al moment un buit legal) com a les alçades màximes autoritzades amb la presència d’antenes.
 
L’Ajuntament decreta el desmantellament de les antenes d’avinguda Catalunya 47
Mitjançant la introducció d’aquests canvis en les disposicions del POUM, les normes urbanístiques s’ajustaran així també a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ordena retirar tres antenes de telefonia mòbil situades a Cal Sàrries, a l’avinguda Catalunya 47, arran d’un contenciós interposat per un grup de veïns. En aquest sentit, el consistori acata la resolució i ja ha emès sengles decrets perquè les tres companyies desmantellin els equips d’emissió abans de dos mesos, en quedar anulades les llicències d’obres corresponents. Tanmateix, el pla local no descarta d’haver de recórrer provisionalment a estacions portàtils com les que ja hi ha al Parc de Sant Eloi per no perdre cobertura mentre no culmini la modificació del POUM i la instal·lació en els nous emplaçaments acordats.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: