Tàrrega renova el seu agermanament amb la ciutat francesa de Blaye

La ciutat de Tàrrega ha renovat el seu agermanament amb la població francesa de Blaye tot just coincidint amb el 25è. aniversari de l’oficialització d’aquest lligam entre ambdós municipis. Una delegació de la capital de l’Urgell s’ha desplaçat aquest passat cap de setmana fins a Blaye, al departament de la Gironda, per participar en un seguit d’actes commemoratius de l’efemèride.


En destacà sobretot la signatura institucional que dóna continuïtat a l’agermanament a càrrec de l’alcalde de Blaye, Denis Baldès, i el primer tinent d’alcalde de Tàrrega, Jordi Ramon, acompanyat de la presidenta de l’Agrupació d’Amics de Tàrrega·Blaye, Rosa Maria Perelló.
 
Durant aquesta trobada protocol·lària celebrada el dissabte 11, la comitiva targarina obsequià les autoritats locals amb rèpliques en miniatura d’elements folklòrics com els gegants i l’Àliga. Ja a la nit, en el marc d’un mercat tradicional d’alimentació, s’oferiren degustacions de productes com oli d’oliva, moscatell i una cremada de rom. L’agermanament entre Tàrrega i Blaye, població de la costa atlàntica amb 5.000 habitants, data del 1985 i fins a l’actualitat s’ha traduït en nombrosos intercanvis i visites. Precisament, l’any vinent una delegació de Blaye serà a Tàrrega per escenificar també la revalidació de la unió entre les dues localitats. 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: