L’Ajuntament habilita un aparcament provisional de camions

L’Ajuntament de Tàrrega ha llançat un prec als transportistes de la ciutat perquè facin ús gratuïtament de l’esplanada situada al costat del CAPII, on s’aixecarà el futur Parc Sanitari i Social, com aparcament provisional de camions.

Aquesta mesura respon a la voluntat del consistori d’ordenar l’estacionament nocturn de vehicles pesants dins el casc urbà de la localitat a l’espera que la Generalitat de Catalunya materialitzi la projectada construcció del pàrquing de camions al polígon de La Canaleta, prevista per a finals d’aquest any. Sense règim sancionador al respecte, l’Ajuntament ha difòs aquest comunicat davant la proliferació de camions aparcats a la via pública en tots els barris de la ciutat, amb les consegüents molèsties que generen als veïns. Tanmateix, el terreny que es proposa ara com aparcament s’ha replanat i s’hi ha habilitat un accés més ampli des del carrer de Joan Tous. La zona, de 17.000 m2, també disposa d’il·luminació durant tota la nit i és objecte de vigilància per part de la Policia Local. A més, en aquest indret, situat entre el carrer de Salvador Espriu i l’avinguda de Josep Tarradellas, també s’ubica la caserna dels Mossos d’Esquadra.

 
Un ús provisional

Tanmateix, aquest ús provisional del terreny finalitzarà o bé amb l’entrada en servei del pàrquing definitiu o amb l’inici d’obres del Parc Sanitari i Social que s’ha d’edificar properament en aquest mateix espai. De moment, una vintena de camions ja aparquen cada nit a l’esmentat solar alhora que el Govern local apel·la a la col·laboració del sector del transport perquè augmenti el nombre d’usuaris d’aquesta instal·lació provisional. Val a dir que l’Ajuntament de Tàrrega ja cedí en el seu moment a la Direcció General del Transport Terrestre una finca de 14.576 m2 del polígon de La Canaleta per construir-hi la nova àrea d’estacionament. És previst que l’Executiu català assumeixi el cost de l’execució del projecte, que es calcula en 1,5 milions d’euros i amb capacitat per a 110 vehicles pesants. La gestió d’aquest servei públic, que entre altres inclourà l’aplicació de tarifes i la vigilància, es traurà a concurs. Quan entri en servei el pàrquing de La Canaleta, Tàrrega prohibirà l’estacionament de camions als carrers de la ciutat.
Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: