El municipi de Tàrrega acollirà activitats del Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals Emergent Lleida 2009

Els dies 16, 17 i 18 d’octubre, la capital de l’Urgell prologarà el certamen amb la celebració de tallers i exposicions 
 
Després d’una primera edició realitzada íntegrament a la ciutat de Lleida, el Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals Emergent ha optat enguany per descentralitzar alguns dels seus actes traslladant a Tàrrega part de la programació.


Els seus responsables, l’Associació de Fotògrafs Professionals de Lleida i Comarques, ha determinat que, prèviament al certamen que tindrà lloc del 22 al 24 d’octubre, la capital de l’Urgell obri el festival el dia 16 amb un taller internacional de fotografia dirigit per Joan Fontcuberta, centrat en el tractament d’imatges gràfiques antigues. Dos noms de prestigi com Lynne Cohen (Canadà) i Jochim Schmid (Alemanya) seran els encarregats d’impartir aquesta activitat adreçada a professionals i estudiosos del món de la fotografia i l’art. Els dies 16, 17 i 18 d’octubre els participants realitzaran com a pràctica un treball vinculat amb algun indret de Tàrrega a través de fotos trobades, postals, guies, retalls de diaris,… Cohen és reconeguda mundialment per capturar instantànies d’espais públics i privats en desús, mentre que Schmid ha publicat llibres sobre el concepte de “fotografies reciclades”. Les places del curs són limitades i el termini d’inscripció finalitza el dia 15 de setembre al web www.emergent-lleida.org
 
El Centre Obert de Tàrrega, convidat a participar en el festival
D’altra banda, els alumnes del Centre Obert de Tàrrega ja han participat en un altre taller d’Emergent anomenat Fotografia i inclusió, el qual utilitza aquesta disciplina artística com eina pedagògica de creació i participació. D’aquesta forma, Emergent Lleida vol afavorir que persones amb risc d’exclusió social puguin participar activament d’un projecte artístic. Aquesta activitat fou coordinada per Elba Romero durant el passat mes de juliol amb la participació de 12 joves d’entre 12 i 16 anys. Els alumnes van realitzar un treball fotogràfic vers el seu entorn més immediat: la família, les amistats, la feina o el lleure. La col·lecció d’imatges es podrà veure en una mostra que s’inaugurarà el dia 20 d’octubre al claustre de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida. Aquesta activitat ha comptat amb el suport de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Tàrrega.
 
Exposició sobre retrats a la Sala Marsà
Emergent també convocarà entre els dies 16 i 31 d’octubre a la Sala Marsà de Tàrrega una exposició titulada El vel de Verònica, format per una cinquantena de retrats en col·laboració amb la Fundació Forvm de Tarragona. Són treballs d’una trentena d’artistes d’arreu del món, entre els quals figuren Richard Avedon, Oriol Maspons, Javier Vallhonrat, America Sánchez, Humberto Rivas o el mateix Joan Fontcuberta. Amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega.
 
Què és Emergent?
És un festival lúdic i creatiu que gira al voltant del mitjà fotogràfic i que treballa per estimular la creació artística entre els més joves a la vegada que exerceix de plataforma de projecció per a nous talents emergents. El certamen promou la fotografia com a eina d’inclusió social col·laborant amb altres entitats que treballin en aquest camp. Organitzat per l’Associació de Fotògrafs Professionals de Lleida i Comarques, Emergent és dirigit pel targarí Jesús Vilamajó.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: