Presentació a Tàrrega dels 2ns Tallers i Jornades de Memòria Oral 2009-2010

Divendres 18 de setembre a les 12 del migdia al Museu Comarcal de l’Urgell (Carrer Major, 11)
 
El director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), Ramon Fontdevila, presentarà a Tàrrega el divendres 18 de setembre, a les 12 del migdia, els 2ns Tallers i Jornades de Memòria Oral 2009-2010, una activitat organitzada per l’Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya. El programa recull un seguit d’experiències que tenen com a eix comú la utilització de fonts orals en la recerca d’àmbit local.


Les activitats, que es fan en nou poblacions catalanes, tenen lloc entre el 16 de setembre a Sant Vicenç de Torelló (Osona) i l’11 de juny de 2010 a Palamós. En els tallers es tracten temes tan diversos com el treball i l’oci a la plana de Lleida durant el segle XX; la Guerra Civil i la postguerra a Barcelona i a Falset; la vida quotidiana a les muntanyes de Prades i a l’Arboç (Baix Penedès); la producció artesana de vidre al Baix Llobregat o la memòria popular de Sant Vicenç de Torelló (Osona) entre altres.
 
Els formats són diversos: tertúlies o intercanvi d’informació a l’entorn d’una temàtica (Museu de la Pesca, Palamós), la recuperació i documentació de fons gràfics a partir de la informació proporcionada per la gent gran (Museu Etnològic del Montseny, Museu Industrial del Ter), tallers d’enregistrament i edició de vídeo etnogràfics (Ecomuseu de les Valls d’Àneu), o presentació de recerques en què les fonts orals han estat una part determinant de la recollida d’informació. L’Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya és un servei del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, creat amb la voluntat de conèixer puntualment i de manera actualitzada la situació de la recerca i la difusió de l’etnologia a Catalunya. La seva metodologia es basa en el treball en xarxa amb diferents entitats i grups existents a Catalunya dedicats al patrimoni etnològic: l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu de la Pesca, el Museu Industrial del Ter, el Museu Etnològic del Montseny, l’Institut Català d’Antropologia, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Comarcal de l’Urgell, el Museu Comarcal de Cervera, el Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria (Carrutxa), el Museu del Montsià i l’Institut Ramon Muntaner.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: