La 8a. Fira del Caçador “Ciutat de Tàrrega” retrà un homenatge al cos de Bombers

ACTE INAUGURAL DE LA FIRA I HOMENATGE ALS BOMBERS
Diumenge 27 de setembre a les 11 del matí al Càmping Municipal · Avinguda de Tarragona, s/n
Amb la presència d’autoritats i representants del cos de Bombers
 
La Fira del Caçador "Ciutat de Tàrrega" tributarà en la seva vuitena edició un sentit homenatge als Bombers de la Generalitat de Catalunya, el diumenge 27 de setembre al Càmping Municipal. Segons paraules dels organitzadors del certamen, la Societat de Caçadors de Tàrrega, es vol reconèixer així "la valuosa tasca d’aquest cos a l’hora de preservar el medi natural".

L’acte, al qual se sumarà el consistori targarí, constarà del lliurament d’una placa als representants dels Bombers acompanyada d’una rèplica de gran tamany realitzada en pedra. Aquesta segona peça es col•locarà properament en un lloc visible dins el recinte del Parc de Bombers de la capital de l’Urgell. Alhora, la Societat de Caçadors de Tàrrega distingirà el cos fent-lo soci honorari de l’entitat. Aquest reconeixement públic, que tindrà lloc a les 11 del matí, arriba després d’un estiu virulent pel que fa a incendis forestals en el conjunt de Catalunya, també a les comarques de l’Urgell i la Segarra.
 
Un centenar d’expositors
Plataforma de divulgació a les terres de Lleida sobre la pràctica cinegètica, la 8a. Fira del Caçador de Tàrrega conjugarà com de costum l’apartat sectorial (estris de caça, animals per repoblació, roba, vehicles tot terreny o productes artesanals) amb un programa d’activitats paral•leles de caire lúdic. Són propostes que gaudeixen any rere any del favor del públic com els concursos de bellesa i obediència canines, proves puntuables per als respectius campionats de Catalunya, o les competicions de cant d’ocells a càrrec de societats catalanes federades. El càmping serà també l’escenari del 8è. Master Sant Hubert, que puntua la conducta del caçador en relació a la peça de caça i al seu gos, i competicions de tir amb arc, tir amb fona i tir amb carrabina d’aire comprimit. Pel que fa als expositors se n’esperen un centenar, alguns dels quals procediran del sud de França. En l’apartat d’artesania tindran protagonisme la forja artística i la ganiveteria, especialitats que han consolidat el seu espai. L’any passat, la Fira del Caçador fou un èxit de convocatòria amb prop de 15.000 visitants, xifra que s’espera revalidar el proper 27 de setembre, a pocs dies de l’inici de la temporada de caça menor fixat per a l’11 d’octubre. Val a dir que el bus municipal estarà en servei durant tot el matí de forma gratuïta, amb el recorregut habitual, fent parada al recinte firal.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: