La 8a. Fira del Caçador “Ciutat de Tàrrega” homenatja el cos de Bombers

La Fira del Caçador "Ciutat de Tàrrega" ha tributat en la seva vuitena edició celebrada aquest diumenge un sentit homenatge als Bombers de la Generalitat de Catalunya per la seva tasca de preservació del medi natural.


Aquest reconeixement ha arribat a les acaballes d’una campanya molt dura pel que fa a l’extinció d’incendis forestals, també a les comarques de l’Urgell i la Segarra, i en el decurs de l’acte s’han recordat els cinc agents que van perdre la vida al foc de l’Horta de Sant Joan, a Tarragona. La Societat de Caçadors de Tàrrega, organitzadors del certamen i promotors de l’homenatge, han estat secundats per l’Ajuntament, el Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació de Lleida. Tampoc hi ha faltat en nom del Govern català la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, i el cap dels Bombers de Lleida, Eduard Martínez, qui ha recollit la placa honorífica de pedra que es col·locarà al Parc de Bombers de Tàrrega. La Societat de Caçadors també ha distingit el cos fent-lo soci honorari de l’entitat mentre que les entitats agrupades dins la Federació Catalana de Caça han fet arribar els seus missatges de suport. Per la seva part, els bombers han exhibit al recinte firal un carro d’extinció d’incendis de finals del segle XIX.
 
Un centenar d’expositors i 15.000 visitants
Plataforma de divulgació a les terres de Lleida sobre la pràctica cinegètica, la 8a. Fira del Caçador de Tàrrega ha revalidat el seu poder de convocatòria rebent la visita d’unes 15.000 persones, xifra similar a la de l’any passat. El certamen ha omplert els 30.000 m2 del Càmping Municipal amb un centenar d’expositors que han posat a la venda tota mena de complements de caça com roba, estris, animals per repoblació o vehicles tot terreny. També s’ha dedicat espai als productes artesanals, la forja i la ganiveteria. Pel que fa a les propostes paral·leles, 210 gossos d’arreu de Catalunya han participat al II Concurs Nacional Caní, on es puntuava la bellesa dels exemplars. El recinte també ha acollit el 8è. Master Sant Hubert, que ha valorat la conducta del caçador en relació a la peça de caça i al seu gos, a més de competicions de tir amb arc, tir amb fona i tir amb carrabina d’aire comprimit. La 8a. Fira del Caçador ha suposat l’escalfament per a l’inici de la temporada de caça menor, fixat per a l’11 d’octubre.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: