Tàrrega estrena 3 quilòmetres més de carril bici, que ja gairebé circumval·la la ciutat

La ciutat de Tàrrega ha estrenat simbòlicament 3 nous quilòmetres de carril bici amb la celebració d’una sortida popular emmarcada dins la campanya  Pedala Contra el Canvi Climàtic. Una cinquantena de persones de totes les edats han participat en aquesta iniciativa que vol potenciar l’ús de la bicicleta per als desplaçaments curts i evitar així les emissions de CO2. La trobada ha servit alhora per fer difusió del carril bici targarí, que amb el traçat ara incorporat suma una longitud de 4,5 quilòmetres i gairebé circumval·la el casc urbà.

Aquesta ronda es completarà abans de final d’any, quan la Regidoria de Medi Ambient implanti els 2,5 quilòmetres restants que connectaran tots els barris de la població. Senyalitzat horitzontalment de color taronja, el carril bici de la capital de l’Urgell té una amplada d’1,6 metres i s’hi pot circular en ambdues direccions. La inversió és mínima ja que només requereix tasques de pintura de la brigada municipal a la calçada.
 
Aposta per la bicicleta
El consistori ha optat per ampliar el carril bici després de la bona acceptació que han rebut els primers 1,5 quilòmetres que es van implantar l’any passat al sector sud, concretament als carrers de La Plana, Joan Brossa i Joan Tous. El vial s’estén ara cap a l’est a través de l’avinguda de la Ronda i els carrers de l’Abat Escarré i Mare Vedruna. Ja al nord, discorre pels carrers d’Enric de Càrcer, Berenguer IV i Mestre Amigó, mentre que en la part oest s’habilitat carril bici al carrer de La Solana. A banda d’aquest itinerari, Tàrrega aposta també per la bicicleta a la remodelada travessia de l’antiga N-II, "zona 30" on vianants i ciclistes tenen prioritat per damunt dels turismes. Paral·lelament, el consistori instal·la aquests dies estructures metàl·liques per estacionar bicicletes davant de centres escolars i edificis públics.
 
Lectura del manifest Pedala Contra el Canvi Climàtic
A banda de recórrer el carril bici, els participants de la campanya Pedala Contra el Canvi Climàtic s’han desplaçat avui diumenge fins a la població veïna d’El Talladell, on Miquel Gascón, regidor de Medi Ambient, ha llegit un manifest de conscienciació ecològica. L’acte també ha comptat amb la presència de Francesc Pané, diputat lleidatà d’ICV. La campanya Pedala Contra el Canvi Climàtic és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya i l’entitat Bicicleta Club de Catalunya, i a la capital de l’Urgell també ha rebut el suport del Club Ciclista Tàrrega. Val a dir que l’Ajuntament de Tàrrega s’ha adherit a la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap a la Sostenibilitat, formada per municipis i altres entitats per potenciar nous models urbans de desenvolupament.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: